Lietuvos apeliacinis teismas gegužės 27 dieną nutarė, kad pirmos instancijos teismas be pagrindo byloje neleido dalyvauti vienai konkurso dalyvių – bendrovei „TEC Infrastructure“.

„Pirmosios instancijos teismas nepagrįstai atsisakė priimti pareiškėjos („TEC Infrastructure“ – BNS) atskirąjį skundą dėl atsisakymo įtraukti ją į bylą trečiuoju asmeniu, todėl nutartis dėl neteisingai taikytos procesinės teisės normos naikintina“, – rašoma teismo nutartyje.

Apeliacinis teismas pabrėžė, kad „TEC Infrastructure“ įtraukimas į bylą yra svarstytinas, nes ji taip pat dalyvauja konkurse, todėl turi tiesioginį suinteresuotumą bylos baigtimi.

Teismas panaikino Vilniaus apygardos teismo gegužę priimtą sprendimą – tuomet teismas nurodė sugrąžinti į konkursą bendrovę „Statybų inžinerinės paslaugos“ ir išbraukti ją iš melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašo.

„Statybų inžinerinės paslaugos“ kreipėsi į teismą po to, kai „Litgrid“ 330 KV įtampos oro linijos Lietuvos E–Alytus rekonstravimo techninės priežiūros konkurse įmonės pasiūlymą pernai gruodį pripažino laimėtoju, o kitą dieną sprendimą panaikino, nes įmonės dokumentai nepagrindė specialiųjų sąlygų. „Litgrid“ tuomet pašalino bendrovę iš konkurso, o vėliau dar įtraukė ją į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą.

„Litgrid“ ir „Statybų inžinerinės paslaugos“ nesutarė, kas yra techninis prižiūrėtojas.

„Statybų inžinerinės paslaugos“ teisme teigė, kad FIDIC (Tarptautinės konsultuojančių inžinierių federacijos – BNS) inžinierius ir yra techninis prižiūrėtojas, todėl jos konkursui pateikti duomenys yra teisingi.

Tuo metu „Litgrid“ aiškino, kad šios paslaugos nėra tapačios, todėl konkursui pateiktose sutartyse nurodyta techninės priežiūros vertė nėra pakankama pagrįsti tinkamą „Statybų inžinerinių paslaugų“ kvalifikaciją.

Vilniaus apygardos teismas gegužės pradžioje „Litgrid“ sprendimus „Statybų inžinerines paslaugas“ pašalinti iš konkurso ir įtraukti ją į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą pripažino neteisėtais ir bei nurodė grąžinti bendrovę į konkurso etapą, kai jos pasiūlymas buvo pripažintas laimėjusiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją