Vokietija atsakė taip pat uždarydama oro erdvę Rusijos avialinijoms.

„Laikydamasi abipusės praktikos, Federalinė aviacijos administracija taip pat neišdavė daugiau jokių Rusijos oro linijų vykdomų skrydžių leidimų ir to nedarys tol, kol leidimai nebus išduodami Rusijos pusėje“, – teigiama ministerijos pranešime.

Ministerijos teigimu, antradienį buvo atšaukti trys „Aeroflot“ oro linijų skrydžiai, trečiadienį – keturi.

„Vos tik Rusija išduos leidimus „Lufthansa“ oro linijų skrydžiams vykdyti, Rusijos oro linijų skrydžiai taip pat bus patvirtinti“, – tikino Vokietijos transporto ministerijos atstovai.

„Lufthansa“ naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad visos jos oro linijos „šiuo metu vengia Baltarusijos oro erdvės“.

„Lufthansa“ gavo leidimus skrydžiams į Rusiją

Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“ trečiadienį gavo rusų pareigūnų leidimus skrydžiams į Rusiją aplenkiant Baltarusijos oro erdvę, sakoma bendrovės pranešime.

„Galime patvirtinti, kad „Lufthansa“ ką tik (trečiadienio vakarą) gavo visus trūkstamus leidimus keleiviniams skrydžiams į Rusiją“, – pranešė bendrovė.

„Todėl nebesitikime tolesnių reisų iš Frankfurto prie Maino į Maskvos Domodedovo [oro uostą] ir į Sankt Peterburgą atšaukimų“, – pridūrė ji.

„Lufthansa“ anksčiau trečiadienį atšaukė du skrydžius į Rusiją, per kuriuos turėjo būti aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, dėl negautų leidimų iš Rusijos pusės. Atsakydama į tai, Vokietijos transporto ministerija paskelbė neįsileisianti į šalį Rusijos oro linijų reisų.

Praėjusią savaitę Europos Sąjungos vadovai paragino Bendrijos aviakompanijas nenaudoti Baltarusijos oro erdvės skrydžiams po incidento su „Ryanair“ lėktuvu, kuris gegužės 23-ąją dėl tariamos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas Minske.

Nusileidus lėktuvui jame nebuvo rasta jokių sprogmenų, tačiau buvo sulaikyti baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo mergina – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Baltarusija praėjusį sekmadienį sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, kai Minske priverstinai nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį aviakompanijos „Ryanair“ lėktuvą ir sulaikė juo skridusį opozicijos žurnalistą.

Reaguodami į tai, ES lyderiai pirmadienį nusprendė uždrausti Baltarusijos orlaiviams įskristi į Europos oro erdvę ir pateikė rekomendaciją ES oro vežėjams vengti Baltarusijos oro erdvės.

Ketvirtadienį „Austrian Airlines“ pranešė atšaukianti skrydį Viena–Maskva, nes Rusijos aviacijos tarnybos neleido pakeisti skrydžio maršruto taip, kad nereikėtų kirsti Baltarusijos oro erdvės.

Trečiadienį dėl tos pačios priežasties buvo atšauktas „Air France“ skrydis iš Paryžiaus į Maskvą. „Nežinome, ar tai yra pavieniai atvejai, ar bendra Rusijos tarnybų norma, siekiant priversti Europos bendrovių lėktuvus skristi virš Baltarusijos. Buvo keli atvejai, kai kurie lėktuvai negalėjo nusileisti, kai kurie negalėjo pakilti. Trumpai tariant, turime palaukti ir pasižiūrėti, kad imtumėmės priemonių“, – tikino J. Borrellis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)