Direktorius ir įmonė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes prisipažino padarę jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas, savo noru atlygino dalį padarytos žalos bei išreiškė norą susitaikyti su valstybės institucijų atstovais, todėl ikiteisminis tyrimas jų atžvilgiu buvo nutrauktas, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apylinkės teismo nutartimi juridiniam asmeniui ir jam vadovaujančiam direktoriui skirtos baudžiamojo poveikio priemonės.

Įmonės direktorius į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą privalės sumokėti 500 eurų, o juridinis asmuo – 5 tūkst. eurų dydžio įmokas. Sprendimas šiuo metu dar nėra įsiteisėjęs.

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo buvo pateikti juridiniam asmeniui – Skuode veikiančiai greito maisto užkandinei – bei jai vadovaujančiam direktoriui.

Klaipėdos apylinkės teismas patvirtino prokurorės Dalios Stonienės nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Skuode veikianti kebabinė ir jai atstovaujantis direktorius galimai apgaulingai tvarkė bendrovės buhalterinę apskaitą. Įtariama, kad vadovas į apskaitą galėjo neįtraukti daugiau nei 20 tūkst. eurų, gautų už fiziniams asmenims parduotas prekes.

Tyrimo duomenimis, įmonės direktorius buhalterijai galimai nepateikė duomenų ir dėl dalies darbo užmokesčio išmokėjimo trims įmonės darbuotojams nuo 2018 metų sausio iki 2019 metų rugpjūčio.

Per kiek mažiau nei dvejus metus jiems sumokėta per 5 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad tokiais savo veiksmais įmonės direktorius padarė ne mažesnę nei 21 tūkst. eurų žalą valstybės biudžetui.

Prokurorės nutarimu, kaltinamieji atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes prisipažino padarę jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas, savo noru atlygino dalį padarytos žalos bei išreiškė norą susitaikyti su valstybės institucijų atstovais, todėl ikiteisminis tyrimas jų atžvilgiu buvo nutrauktas.

Klaipėdos apylinkės teismo nutartimi juridiniam asmeniui ir jam vadovaujančiam direktoriui skirtos baudžiamojo poveikio priemonės. Įmonės direktorius į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą privalės sumokėti 500 eurų, o juridinis asmuo – 5 tūkst. eurų dydžio įmokas. Sprendimas šiuo metu dar nėra įsiteisėjęs.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)