„Nebeliko per penkerius metus, mėginant panaikinti dirbančių žmonių skurdą, pasiektos pažangos“, – teigiama JT Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) naujausiame pranešime. Organizacija skelbė, kad dabar skurde arba labai dideliame skurde visame pasaulyje gyvena 108 mln. darbuotojų daugiau nei 2019 m.

TDO pranešime perspėjama, kad pandemijos sukelta darbo rinkos krizė toli gražu nesibaigė ir manoma, jog dirbančių žmonių skaičius prieš pandemiją užfiksuotą lygį pasieks geriausiu atveju tik 2023 m.

TDO metinėje Pasaulio užimtumo ir socialinės perspektyvos ataskaitoje teigiama, kad šių metų pabaigoje darbo vietų bus 75 mln. mažiau nei būtų buvę, jei nebūtų įvykusi pandemija.

Kitų metų pabaigoje darbo vietų bus 23 mln. mažiau.

COVID-19 protrūkis buvo „ne tik visuomenės sveikatos krizė, tai taip pat ir užimtumo bei humanitarinė krizė“, – žurnalistams sakė TDO vadovas Guy Ryder.

„Be apgalvotų pastangų paspartinti gerų darbo vietų kūrimo procesą ir remti labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius bei labiausiai paveiktų ekonomikos sektorių gaivinimą, pandemijos pasekmės mus gali veikti dar daugelį metų, prarasto žmonių ir ekonominio potencialo, didesnio skurdo ir nelygybės forma“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)