Kompensacijoms už tyrimus numatyta 5,774 mln. eurų, taip pat 3,632 mln. numatyta tiekėjams už įsigytas asmens apsaugos, medicinos pagalbos priemones ir vaistus.

611 tūkst. eurų skirta padengti įsiskolinimui Valstybinei mokesčių inspekcijai dėl pridėtinės vertės mokesčio už įsigytą vaistinį preparatą „Veklury“ ir medicinos įrangą.

442,5 tūkst. eurų numatyta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojų algoms už papildomą darbą, 46,5 tūkst. eurų – pagal terminuotas sutartis COVID-19 prevencinėms priemonėms priimtų 45 darbuotojų atlyginimams ir socialinio draudimo išlaidoms už balandžio mėnesį kompensuoti.

446,2 tūkst. eurų skiriama Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos įstaigų ir joms nepriklausančių įstaigų patirtoms ir neapmokėtoms išlaidoms, susijusioms su darbuotojų atlyginimo didinimu už balandžio mėnesį.

Dar 18,8 tūkst. eurų numatyta viešosioms įstaigoms, įsigijusioms asmens apsaugos ir medicinos priemonių, vaistinių preparatų, naudojamų COVID-19 pacientams gydyti, 3,5 tūkst. eurų – apmokėti tyrėjų ir biomedicininių tyrimų civilinės atsakomybės draudimo paslaugoms, vykdant klinikinius vaistinių preparatų COVID-19 gydymo tyrimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)