Tauragėje Bahaa klinikos pastatas dar jo neprivažiavus jau traukia akį. Jis išsiskiria savo piešiniais ant sienų, o didžiulė iškaba didelėmis raidėmis skelbia, kad čia yra įsikūrusi odontologijos klinika „Implantera“.

Įėjus pro duris, vaizdas dar įspūdingesnis. Prieš akis – prabangus priimamasis, o priėjus arčiau – ir didžiulis sietynas.

Kai atvykstame, Bahaa dar užsiėmęs su pacientu, tačiau netrukus atsilaisvinęs jau vedasi mus į trečią aukštą, į vieną iš keliolikos trijų aukštų klinikoje veikiančių kabinetų prisėsti pokalbiui.

„Šiam susitikimui specialiai atlaisvinau jums laiką. Pas mane žmonės yra užsirašę 2-3 savaitėms į priekį“, – iškart sklandžia ir gražia lietuvių kalba sako Bahaa. Jis aiškina, kad klientai pas jį atvyksta iš skirtingų Lietuvos miestų, taip pat ir iš sostinės.

Bahaa – siras, o į Lietuvą kadaise atvykęs dėl meilės.

„Aš Prancūzijoje studijavau odontologiją ir ten susipažinau su savo būsima žmona lietuve. Esu meilės imigrantas“, – pasakojimą pradeda jis ir sakosi Lietuvoje gyvenantis jau nuo 2009-ųjų.

Lietuvių kalba jam dideliu iššūkiu nebuvo. Vos trys mėnesiai – tiek laiko jam prireikė pramokti lietuviškai ir jis jau pradėjęs dirbti odontologu.

Bahaa sako, kad turėti savo kliniką jo planai buvę iškart atvykus į Lietuvą. Kaip pasakoja, svarbiausia buvo susikalbėti su klientais bei įsigilinti į mūsų šalies sveikatos sistemą.

Pirmoji jo darbo vieta buvo Raseiniuose, kur dirbo burnos chirurgu, taip pat dirbti važinėjo į Jurbarką, Tauragę. Nuosavai klinikai Bahaa sako taupęs 7-erius metus.

„Taupiau savo svajonei. Net ir mūsų namą tvarkiau vėliau, nei įrenginėjau kliniką. Pirma pradėjau čia, paskui tik ten.

Iš prigimties pas mus yra toks mąstymas, kad pirma tu investuoji į verslą, o tik paskui į savo gyvenimą, nes turi turėti tą bazę, pagrindą. Kol žmogus jaunas, jis turi dirbti“, – sako jis.

700 kv. m. kliniką, kurioje svečiavomės, verslininkas atidarė 2019 metų rugsėjį.

„Šiame pastate anksčiau buvo bankas. Jis buvo labai apleistas ir čia jau kurį laiką nedirbo. Šiek tiek nusiderėjome, reikėjo pinigų remontui, bet bendra investicija buvo nemaža“, – teigia tikslios sumos nenorėjęs atskleisti Bahaa.

Jis sako tokio didelio pastato norėjęs, kad jo klinikoje būtų teikiamos ne tik odontologijos paslaugos, tačiau ir plastinė chirurgija, atliekamos estetinės grožio procedūros.

„Turime tokių lazerių, kurie Lietuvoje tokie pas mus yra vieninteliai. Žinoma, didelė investicija, visi sako, kad Tauragėje gal neatsiperkanti, bet aš į verslą žiūriu kitaip“, – sako vyras.

Anot jo, jei visi galvos, kad tiek pinigų, kiek investuota, ir turi grįžti, verslai niekada nesusikurs.

„Reikia investuoti į viziją. Pasiseks, tai pasiseks, nepasiseks, tada ką darysi. Aš esu gydytojas, ne verslininkas, noriu daryti savo viziją, įgyvendinti svajonę“, – sako Bahaa.

Šiandien jo įmonėje pilnu etatu dirba apie 16 darbuotojų, kai kurie – ne pilną darbo dieną, tad iš viso dirbančių vyras skaičiuoja apie 25 asmenis.

Pas jį klientai sako atvykstantys ir iš aplinkinių miestų, ateina ir patys tauragiškiai, daugiausia, kaip aiškina, per rekomendacijas.

„Atvyksta iš Raseinių, Šilalės, iš kitų rajonų, Vilniaus“, – vardija jis ir sako pats dar vieną darbo dieną per savaitę keliaujantis dirbti į Jurbarką.

„Negaliu palikti savo pacientų ten. Tai – moralinis įsipareigojimas“, – aiškina vyras.

Bahaa sako niekada nesigailėjęs, kad prieš daugelį metų savo gyvenimą atvyko kurti būtent į Lietuvą.

„Čia atvykęs nesigailėjau nė vieną dieną ir nesigailėsiu.

Ne visur laimė yra, kiek tu (pinigų-red.) padarai per dieną, nes Vokietijoje, Šveicarijoje, kur dirbau, žinau, kaip galima dirbti mažiau ir daugiau uždirbti, bet yra kitų dalykų, yra žmonės, aplinka, gamta, šeima. Tai – svarbesni dalykai nei darbas.

Žmogus visur gali dirbti ir uždirbti, reikia tik noro“, – sako jis.

Bahaa mums po kliniką padaro ir nedidelę ekskursiją. Rodo operacinę, palatas, kuriose apsistoja klientai, kitus gydymo kabinetus.

Jis nusiveda ir iki savo kabineto antrame aukšte, kuris klinikoje, vienas didesnių ir aprodo čia esančią aparatūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)