Bendrovės generaliniu direktoriumi tapo buvęs „UniCredit Leasing“ Lietuvoje steigėjas ir ilgametis vadovas Laimonas Belickas, teigiama „Orion Leasing“ pranešime.

„Įkūrę naują lizingo bendrovę, keliame sau reikšmingą uždavinį – įmonėms užtikrinti greitą ir efektyvią prieigą prie kapitalo, skiriamo investicijoms į verslo modernizavimą ir technologinį progresą. Teiksime gamybinės ar IT įrangos, mobilumo priemonių, transporto, žemės ūkio, statybinės ir kitos technikos finansavimą bei nuomos paslaugas didelės ir mažos apimties įmonėms“, – pranešime sakė L. Belickas.

„Išskirtinį dėmesį skirsime žaliosios konversijos bei žiedinės ekonomikos sprendimams. Šiandien tokių žaidėjų rinkoje nematau“, – pridūrė jis.

Pasak L. Belicko, jungtis su „Orion“ įmonių grupe paskatino jų patirtis kapitalo pritraukimo ir valdymo srityje bei abipusiai sutampantis požiūris į verslo finansavimą.

„Turime itin didelę patirtį dirbant su įmonių finansais ir kapitalo pritraukimu. Gerai suprasdami savo klientų poreikius, matome vis dar neužpildytą nišą efektyviam finansavimo gavimui, kuris paskatintų įmones augti ir siekti savo tikslų greičiau. Siekiame gauti komercinio banko licenciją, todėl tikime, kad lizingo veikla sustiprins mūsų konkurencinį pranašumą“, – pranešime sakė „Orion Securities“ vadovas Alius Jakubėlis.

„Orion Securities“ kartu su partneriais yra įsteigę bendrovę „Orion Bank“, kuri šiemet plėtrai pritraukė 6 mln. eurų ir ateityje sieks gauti specializuoto banko licenciją. A. Jakubėlis šių metų pradžioje BNS sakė, kad licenciją tikimasi gauti 2022 metais, o ateityje banko akcijos gali būti kotiruojamos biržoje.

Prie „Orion Leasing“ vadovų prisijungia ir kiti buvę „UniCredit Leasing“ Lietuvoje komandos nariai: Aurimas Kunca, kuris tampa partneriu ir eis komercijos direktoriaus pareigas, bei Renata Vancevičienė, dirbsianti finansų ir administracijos direktorė.

„Siekiame būti vienais didžiausių rinkos žaidėjų. Tikime, kad mūsų patirtis Europos rinkose, glaudūs ryšiai su Europos lizingo bendruomene Lenkijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Austrijoje ir kitose šalyse padės sukurti daugiau naudingų spendimų mūsų šalyje veikiančiam verslui“, – tvirtino L. Belickas.

Baltijos šalyse veikiančią „UniCredit Leasing“ šių metų pradžioje įsigijo Latvijos „Citadele“ bankas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)