Vilkaviškio ir Marijampolės savivaldybėse veikianti bendrovė įtariama dalį juodųjų ir spalvotųjų metalų bei naudotų akumuliatorių įsigijusi be apskaitos dokumentų. Pareigūnai taip pat įtaria, kad įmonės vadovai, siekdami sumažinti valstybei mokėtinų mokesčių sumą ir žinodami, kad metalo laužo įsigijimui iš trečiųjų šalių gyventojų yra taikomas 0 tarifo gyventojų pajamų mokestis, klastodami pirkimo–pardavimo dokumentus, savo apskaitos dokumentuose fiksavo, kad metalai tariamai įsigyti iš ne Europos Sąjungos (ES) piliečių. Skaičiuojama, kad tokių tariamų sandorių galėjo būti įvykdyta už beveik 2 mln. eurų, nesumokėtų mokesčių suma siekia per 100 tūkst. eurų.

FNTT pareigūnai įmonės patalpose bei kitose su tyrimu susijusiose vietose atliko 13 kratų, paėmė tyrimui svarbius dokumentus. Kratose kartu su pareigūnais dalyvavo Valstybinės darbo inspekcijos specialistai, kurie užfiksavo 3 galimai nelegalaus darbo atvejus.

Ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras, tęsiamas. Laikinai apribota nuosavybės teisė į pinigines lėšas bei nekilnojamąjį turtą, kurio bendra vertė siekia beveik 200 tūkst. eurų.

Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, gresianti griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)