M. Skuodis taip pat dalyvaus svarstant ES darnaus ir išmanaus judumo strategijos bei oro susisiekimo atkūrimo po pandemijos klausimus, pranešė Susisiekimo ministerija.

TTE taryboje Lietuvos iniciatyva bus aptartas gegužės 23 dienos lėktuvo incidentas Baltarusijoje. M. Skuodis paragins šalis imtis prevencinių priemonių, kad panašūs įvykiai nepasikartotų ateityje. Lietuva, dėkodama šalims narėms tinkamai ir operatyviai sureagavus į įvykį, taip pat mato poreikį koordinuotai ir nuosekliai derinti tolesnius veiksmus, susijusius su esminiais oro eismo saugos pažeidimais.

Taip pat šalių bus prašoma didelį dėmesį skirti Jungtinių Tautų Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) tyrimui.

Tarybos posėdžio metu bus pristatytas Lietuvos kandidatas į ITU generalinio sekretoriaus pavaduotojo postą – Tomas Lamanauskas, jo kandidatūrai jau pritarė ir Lietuvos Vyriausybė. Kandidatai į šį postą pretenduoja 2023–2026 metų kadencijai.

Daug dėmesio Tarybos posėdyje bus skiriama ateities transporto sistemai be popierinių dokumentų – transporto ir logistikos grandinių skaitmenizavimui. Lietuva ir kitos Baltijos šalys šioje srityje siekia būti ES lyderėmis ir ketina pristatyti sprendimus, kurių techninis veikimas jau išbandytas.

Taryboje bus aptarta Europos Komisijos parengta Darnaus ir pažangaus judumo strategija, kuri apima vidutinės trukmės ir ilgalaikę perspektyvą sukurti aplinkai ir klimatui palankesnę, skaitmeninę, atsparią, sąžiningą ir konkurencingą transporto ir judumo sistemą.

Aviacijos srityje numatoma aptarti oro susisiekimo atsigavimą po pandemijos. Siekiama atkurti skrydžių jungtis, plėtoti susisiekimą oru tarp ES šalių sostinių.

TTE taryba, kurioje svarstomi ir priimami svarbiausi ES transporto, telekomunikacijų ir energetikos sričių sprendimai, šiemet posėdžiui renkasi pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)