Grupės pajamos šiemet siekė 162,144 mln. eurų ir buvo 39,8 proc. mažesnės nei 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį (267,869 mln. eurų), teigiama „Avia Solutions Group“ trijų mėnesių veiklos ataskaitoje.

„Pandemija, kuri tęsėsi ir per visą 2021 metų pirmąjį ketvirtį, nesustabdė mūsų augimo. 2020 metų finansiniai rezultatai įrodė, jog mūsų pasirikta strategija buvo teisinga, todėl ir šiemet toliau investuojame į grupės plėtrą per naujų įmonių įsigijimą ir paslaugų pasiūlos plėtrą. Lankstus požiūris į greitai besikeičiančią rinką leido mūsų įmonėms ir toliau rodyti teigiamus rezultatus“, – pranešime žiniasklaidai sakė „ Avia Solutions Group “generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

„Avia Solutions Group“ priklausanti „Jet Maintenance Solutions“ pirmąjį ketvirtį įsigijo Londono Biggin Hill‘o oro uoste įsikūrusią verslo orlaivių interjero ir eksterjero įmonę „RAS Completions“. Grupė taip pat atidarė naują pilotų mokymo centrą „BAA Training Spain“, įsikūrusį Barselonos El Prato oro uoste. Grupei priklausanti įmonė „SmartLynx Airlines Malta“ tapo DHL partneriais, teiksiančiais krovinių transportavimo paslaugas.

Grupės pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) šių metų pirmąjį ketvirtį buvo 20 mln. eurų.

„Avia Solutions Group“ grynieji nuostoliai pernai siekė 52 mln. eurų, o apyvarta mažėjo 35 proc. iki 709 mln. eurų. Įmonė teigė, kad neigiamos įtakos rezultatams pernai turėjo 54 mln. eurų vienkartinės išlaidos, susijusios su nutrauktomis veiklomis ir su COVID-19 susijusiais atidėjimais turto vertės sumažėjimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)