D. Biekša BNS sakė, kad vėjo energetika yra nauja rinka, į kurią orientuojasi įmonė, šiuo metu vystanti saulės ir biodujų jėgaines.

„Vandenilis ir vėjo energetika, saulės energetika yra ta kryptis atsinaujinančių išteklių, kuri dominuos kelis dešimtmečius į priekį. O kodėl pasirinkau būtent šią įmonę – tai kalbantis ir susipažinus su jų plėtros planais ir svarbiausiomis vertybėmis, man jos pasirodė labai priimtinos“, – BNS sakė D. Biekša.

Jis tikino, kad apie konkrečius „Green Genius“ vandenilio ir vėjo energetikos projektus kalbėti dar anksti.

„Green Genius“ skelbė į saulės jėgainių parkus Lenkijoje investuojanti daugiau nei 100 mln. eurų. Bendrovė šalyje baigia statyti 43 megavatų (MW) galios 2019 metų aukcionuose laimėtus pajėgumus.

„Green Genius“ per trejus metus Lenkijoje taip pat planuoja įrengti biodujų jėgainių, kurių bendra galia sieks 20 MW, o vien šiemet ji žada įrengti 3 MW galios pajėgumų.

Įmonė per ketverius metus siekia būti tarp 25 pirmaujančių atsinaujinančių išteklių energetikos vystytojų Europoje. Įmonė saulės energetikos projektus taip pat vysto Ispanijoje ir Italijoje.

Daugiau nei dvejus metus nuo pat įsteigimo agentūrai vadovavęs D. Biekša iš jos vasarį pasitraukė, nutaręs kiek koreguoti karjeros kryptį. Energetikos ir termoinžinerijos mokslų daktaras D. Biekša yra buvęs Kainų komisijos narys, dirbęs konsultacinėje įmonėje „Cowi“, vadovavęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto Civilinės inžinerijos mokslo centrui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)