„Galimybių pasas mūsų negelbsti. Dabar išvis yra tokie „raupsuotieji“ restoranai – tie, kurie neturi lauko terasų ir veikia viduje. Mes dabar žiūrime dinamiką, tai tie, kurie veikia viduje, veikia netgi žymiai prasčiau nei prieš metus tokiu laiku“, – antradienį diskusijos metu „Galimybių pasas: ką svarbu žinoti paslaugų sektoriui“ sakė G. Balnis.

Jis pateikė Lenkijos pavyzdį, kurioje kas antras staliukas viduje gali veikti ir be Galimybių paso.

„Žiūrint į kaimynus, ar nevertėtų jau ruoštis kaip Lenkijoje, kur šachmatų principu kas antras staliukas gali veikti viduje ir be jokio Galimybių paso. Norėtume, kad greičiau svarstytumėte normalų grįžimą, nes kol kas Galimybių paso poveikis yra arti nulio restoranų veiklai viduje“, – sakė G. Balnis.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis sakė, kad sektoriaus prašymai yra girdimi ir jie bus svarstomi, kai tai leis epidemiologinė situacija.

„Kai tik epidemiologinė situacija leis, reikės prieiti prie šitų žingsnių. Dabar nesinori duoti tokio atsakymo, kuris būtų ne iki galo tikslus, sukeltų per didelius lūkesčius arba per daug nuviltų. Tikrai apsvarstysime“, – žadėjo V. Jurgutis.

Nuo antradienio viešojo maitinimo įstaigos gali veikti nuo 7 iki 24 valandos. Lankytojai su Galimybių pasu gali būti aptarnaujami viduje, jo neturintieji – lauke. Taip pat nuo antradienio leidžiama naktinių klubų veikla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)