Bendrovės grynasis pelnas pernai augo 1,7 karto iki 405,474 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

Įmonė teigia, kad esminė augimo priežastis – didžiulis su COVID-19 pandemija susijusių produktų poreikis, įskaitant reagentus.

„Bendrovė pradėjo gaminti reagentus, kuriuos naudoja mRNR technologija grįstas vakcinas kuriančios ir gaminančios kompanijos. Bendrovė 2020 metais pastatė naują gamybos pastatą, kuris leido padidinti šių reagentų gamybos apimtis“, – pranešime rašo „Thermo Fisher“.

„Thermo Fisher“ atkreipia dėmesį, kad pelningumas pajamų atžvilgiu pernai sumažėjo (nuo 56 iki 32,1 proc.) todėl, kad COVID-19 produktų pelningumas yra mažesnis nei kai kurių kitų gyvybės mokslams skirtų produktų.

Tuo metu kitų, su COVID-19 tiesiogiai nesusijusių reagentų pardavimai išliko panašiame lygyje.

Anot „Thermo Fisher“, šiemet gali keistis testavimo apimtys ir įmonės produktų poreikis, tačiau apskritai šios rinkos augimas augins ir įmonės pajamas.

„Šių vakcinų poreikis 2021 metais išliks didžiulis, o pati mRNR technologija yra daug žadanti: jos pagrindu yra kuriami ir kiti nauji terapijos preparatai. Taigi, šios rinkos augimas turės pozityvų vaidmenį bendrovės pardavimuose“, – rašoma pranešime.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ dirba 1600 žmonių, pernai buvo sukurtos 309 naujos darbo vietos, nuo 2020-ųjų pradžios – daugiau kaip 630.

Kai kurie ekonomistai anksčiau BNS teigė, kad vien įmonės reagentų eksportas galėjo bent 1 proc. pagerinti bendrą pirmojo ketvirčio Lietuvos BVP rodiklį.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ kuria, gamina ir platina produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai. Bendrovė Vilniuje yra įkūrusi mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centrą, orientuotą į naujų produktų kūrimą molekulinės, baltymų ir ląstelių biologijos srityse.

„Thermo Fisher Scientific“ veiklą Lietuvoje pradėjo 2010 metais, už 260 mln. JAV dolerių įsigijusi didžiausią Lietuvos biotechnologijų įmonę „Fermentas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)