„Bendradarbiavimas vyksta, bet jei taip tiesiai šviesiai, kartu su prokuratūra galvojame, kad jis galėtų vykti greičiau ir efektyviau“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė jis.

„Mes norėtume efektyvesnio bendradarbiavimo su kolegomis iš „Ryanair“, – pabrėžė R. Kiškis.

Vėliau paklaustas, koks buvo bendrovės vaidmuo, sprendžiant, ar lėktuvui apsisukti ir leistis Minske, Kriminalinės policijos biuro viršininkas teigė, kad iš „Ryanair“ laukiama atsakymų, tačiau tai „neįvyks greitai“.

„Laukiame iš „Ryanair“ oficialių patvirtinimų ir atsakymų, jie taip pat atlieka savo vidinį tyrimą (...) tai neįvyks greitai. Dalykas jautrus, todėl mes norime turėti šimtaprocentinį atsakymą, kaip viskas buvo“, – kalbėjo pareigūnas.

Per spaudos konferenciją R. Kiškis ir generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas taip pat pranešė, kad šiuo metu vyksta procesai, siekiant sujungti Lietuvos ir Lenkijos atliekamus ikiteisminius tyrimus, savo tyrimą taip pradėjo ir JAV Federalinių tyrimų biuras.

Anot teisėsaugos atstovų, Lietuvos institucijos tirdamos incidentą bendradarbiauja su įvairių kitų šalių teisėsaugos ir civilinės aviacijos institucijomis.

Praėjusio sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Aviakompanija „Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Šiuo lėktuvu skrido žurnalistas Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega. Iš viso Minske iš lėktuvo išlipo ar buvo išlaipinti penki keleiviai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)