„Akcijų kainai įtakos turi labai daug faktorių, bet mes manome, kad mūsų akcijų kaina turi pakankamai erdvės augti. Mes tikime, kad tikroji akcijų vertė yra didesnė nei dabartinis kainų lygis“, – ketvirtadienį pristatydamas pirmojo ketvirčio rezultatus sakė D. Maikštėmas.

„Tikimės, kad įgyvendinant mūsų veiklos strategiją, įskaitant žaliosios generacijos plėtrą, rinka tai taip pat supras“, – pridūrė jis.

Bendrovės akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše. Pernai vykusio „Ignitis grupės“ pirminio viešo akcijų platinimo (IPO) metu jos buvo parduotos 22,5 euro kaina, trečiadienį akcijų uždarymo kaina buvo 20 eurų.

„Ignitis grupė“ pernai spalį IPO metu išplatino 6,319 mln. akcijų ir 13,681 mln. GDR (tarptautinių depozitoriumo sertifikatų), kurie kotiruojami Londono biržoje.

Pasak „Ignitis grupės“ Finansų ir investicijų valdymo departamento vadovo Jono Rimavičiaus, dėl kainų skirtumo Vilniaus ir Londono biržose dalis GDR vėliau buvo konvertuota į akcijas, tačiau jie ir toliau sudaro didžiąją dalį laisvoje apyvartoje esančių įmonės vertybinių popierių.

Šiuo metu 73,08 proc. „Ignitis grupės“ akcijų valdo Finansų ministerija, o 26,92 proc. – smulkieji investuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)