„Stengiamės visi taiklinti paramą kiek įmanoma, tačiau nuo sukčių apsisaugoti yra sudėtinga. Tam yra tikrinimo mechanizmai, kurie padės užkardyti tokius atvejus ateityje, tačiau turiu pastebėti, kad šitie pasinaudojimai mokestine sistema susiję ne tik su gaunama parama, bet ir su tuo, kad įmonės dalį šių išlaidų gali nusirašyti į sąnaudas, jeigu pagrindžia, kad automobiliai naudojami įmonei pajamoms uždirbti, kas yra ne visai tiesa“, – Seime per Vyriausybės valandą sakė G. Skaistė, atsakydama į socialdemokratų frakcijos seniūno Algirdo Syso klausimą.

Jos teigimu, apie tai svarbu kalbėti ir Finansų ministerijos mokesčių lengvatų peržiūros darbo grupėje.

„Taip pat ir įvairius gudravimo būdus, kuriuos naudoja įmonės tam, kad susimažintų savo mokėtinus mokesčius. Man atrodo, šitoje srityje rudenį turėsime tam tikrų pasiūlymų“, – tikino ministrė.

M. Majauskas anksčiau ketvirtadienį sakė, kad, Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, 2020–2021 metais 148 įmonės, gavusios mokesčių mokėtojų subsidiją, skirtą nukentėjusiems nuo pandemijos, įsigijo prabangių automobilių, kurių kiekvieno vertė viršijo 50 tūkst. eurų. Iš jų 32 įmonės pirko naujus „Bentley“, „Maserati“, „Porsche“, „Lamborghini“, „Rolls Royce“ automobilius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)