„Pirmasis bandymas viešai diskredituoti Galimybių pasą. Sukurta nieko bendro su Galimybių pasu neturinti interneto svetainė, kurioje pateikiama visuomenę klaidinanti informacija“, – Delfi teigė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Sukurtos netikros interneto svetainės adresas nuo originaliosios skiriasi tik viena raide – adreso domenas yra ne *.LT, o .*IT, praneša Registrų centras.

Netikroje svetainėje pateikta realybės neatitinkanti ir visuomenę klaidinanti informacija. Joje nurodomos išgalvotos sąlygos, kas galės gauti gGlimybių pasą, bei vietos, kur jo esą bus reikalaujama. Teigiama, kad Galimybių paso negaus asmenys, vėluojantys sumokėti mokesčius, gavę baudų, taip pat, kad tokio paso išdavimas priklausys nuo to, kaip asmuo vertina valdančiuosius ar kaip elgiasi socialiniuose tinkluose. Visa tai – išgalvota.

Registrų centras pabrėžia, kad Galimybių pasas prieinamas tik interneto svetainėje gpasas.lt.

Norint jį gauti, reikia patvirtinti tapatybę per Elektroninius valdžios vartus. Tuomet suformuotą QR kodą bus galima atsisiųsti ir atsispausdinti arba išsisaugoti telefone.

Galimybių pasas pradėjo veikti nuo pirmadienio. Jis suteikia daugiau laisvių paskiepytiems, persirgusiems ar COVID-19 testą atlikusiems žmonėms: lankytis maitinimo įstaigų viduje, dalyvauti renginiuose, grįžti į fizines darbo vietas.

Persirgusieji galimybių pasą gali gauti tuo atveju, jei nuo ligos nustatymo dienos praėjo mažiau nei 180 dienų, o susirgimas patvirtintas PGR ar antigeno testo rezultatu.

Paskiepyti žmonės tokį dokumentą gali turėti praėjus savaitei po „Pfizer“, „Moderna“ vakcinos antrosios dozės suleidimo ar praėjus keturioms savaitėms po „Johnson & Johnson“ (ja skiepijama tik viena doze), „AstraZeneca“ vakcinos pirmosios dozės suleidimo (pastaruoju atveju būtinas antrasis skiepas, praėjus ne ilgiau nei 12 savaičių po pirmosios dozės).

Besitiriantys žmonės galimybių pasu galės naudotis parą, skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento. Galimybių pasas be papildomo testavimo taip pat bus išduodamas vaikams iki 16 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)