„Achemos grupės“ vadovas Nerius Jasinavičius pirmadienį baigia darbą koncerne. Laikinai koncernui vadovaus finansų direktorė Irmantė Kimienė, pranešė „Achemos grupė“.

„Achemos grupė“ nurodo, kad N. Jasinavičius generalinio direktoriaus pareigas ėjo laikinai. Nuo 2018 metų koncerno valdyboje dirbęs N. Jasinavičius jo vadovu buvo paskirtas nuo 2020-ųjų gruodžio 1 dienos, tačiau tuomet nebuvo nurodyta, kad jis dirbs tik laikinai.

„Achemos grupės“ teigimu, M. Liaukoniui keliamas tikslas plėsti strategines kryptis, optimizuoti veiklą bei vystyti grupės bendroves pagal žaliosios energetikos bei pramonės „žaliojo kurso“ tendencijas.

M. Liaukonis yra matematikos mokslų daktaras, turi vadovavimo patirties, jis taip pat yra Europos trąšų gamintojų asociacijos „Fertilizers Europe“ valdybos narys.

Nuo 2011 metų, kai mirė buvęs pagrindinis „Achemos grupės“ akcininkas ir vadovas Bronislovas Lubys, M. Liaukonis bus jau dvyliktas koncerno vadovas.

„Achemos grupei“ ilgesnį ar trumpesnį laiką yra vadovavę Arūnas Laurinavičius, Valdemaras Vareika, Romualdas Žadeika, Rimvydas Vaštakas, Kasparas Jurgelionis, Linas Sabaliauskas, Audrius Bendaravičius, Mindaugas Deksnys, Giedrius Jakubauskas ir Kastytis Braziulis.

Dėl kai kurių iš jų paskyrimo buvo ginčijamasi teismuose, o K. Jurgelionis laikinuoju „Achemos grupės“ vadovu 2015-ųjų birželį išbuvo vos kelias valandas.

„Achemos grupė“ valdo bendroves Lietuvoje ir užsienyje – Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)