„Linkiu, kad šį bendrą sveikimą lydėtų skaidrumas, sąžininga konkurencija, pagarba darbuotojams ir partneriams bei pilietinė pozicija, palaikant iniciatyvą „Baltoji banga“ ir jos akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“. Šiemet tokia atsakinga laikysena yra kaip efektyvūs vaistai, užtikrinantys skaidrumo imunitetą ir greitesnį valstybės atsigavimą“, – cituojama akciją globojanti kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Akcijos iniciatorė, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė, skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė sako, kad dalis verslų balansuoja ant pilkosios zonos, todėl šiandien reikia ieškoti būdų, kaip stiprinti skaidrumo imunitetą.

„Kiekvienas, nuėjęs gauti prekės ar paslaugos, pavyzdžiui, pardavėjo gali paprašyti čekio parduotuvėje. Kiekvienas mažas pokytis prasideda nuo mūsų, o tai veda skaidresnės valstybės kūrimo link”, – sako R. Skyrienė.

Akcijos savaitės metu, ketvirtadienį, inicijuojamas verslo, valstybės ir jaunimo pokalbis–konferencija „Kaip stiprinti skaidrumo imunitetą?“. Renginį 10 valandą ryto pradėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ rengiama nuo 2012 metų.

Ja siekiama priminti, kad šešėlyje nusėdantys pinigai – nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą – virsta valstybės piliečiams nesuteiktomis kokybiškesnėmis viešosiomis paslaugomis, neišplėtota infrastruktūra ar mažesnė socialine piliečių gerove.