Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės 20 dieną atmetė „Linas Agro“ skundą – įmonė prašė įpareigoti Muitinės departamentą ir Mokestinių ginčių komisiją panaikinti sprendimus mokėti muitą.

Antidempingo muitas, papildomi mokesčiai ir baudos paskaičiuotos už „Linas Agro“ 2016 ir 2017 metais iš Rusijos importuotas trąšas. Muitinė „Linas Agro“ paskaičiavo 496,3 tūkst. eurų antidempingo muito, 104,2 tūkst. eurų importo PVM bei 147,9 tūkst. eurų delspinigių ir baudų. Šį sprendimą patvirtino ir bendrovės skundą išnagrinėjusi Mokestinių ginčų komisija.

„Linas Agro“ teigimu, amonio nitrato trąšoms neturi būti taikomas muitas, jos turi būti klasifikuojamos pagal kitą kodą, nes amonio nitrato kiekis jose yra ne didesnis kaip 80 proc. „Linas Agro“ tai grindė bendrovės „Inspectorate Klaipėda“, Kauno technologijos universiteto bei gamintojo „Dorogobuž“ paaiškinimais ir išvadomis.

Anot teismo, iš „Dorogobuž“ kokybės sertifikatų ir iš „Inspectorate Klaipėda“ laboratorinių tyrimų rezultatų matyti, kad azotas sudaro apie 30 proc. trąšų masės, fosforas ir kalis – po 4 procentus.

„Esant neginčijamiems įrodymams dėl maistinių medžiagų kiekio prekės sudėtyje, o būtent, kad azoto kiekis sudaro 30 proc. masės, o fosforas ir kalis sudaro po 4 proc. masės, taikytina įtvirtina prezumpcija, kad amonio nitrato kiekis ginčo prekėje yra didesnis kaip 80 proc.“, – rašoma teismo nutartyje.

Joje pažymima, kad „Linas Agro“ neįrodė, kad mokesčių administratorius nepagrįstai naudojo įtvirtintą prezumpciją

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)