Kaip pranešama, kompanija per metus įgyvendino apie 85 tūkst. užsakymų visoje Europoje ir tai sudarė 28 proc. augimą lyginant su 2019 m. Apie 40 proc. visų pervežimų buvo atlikta Vokietijoje, apie 30 proc. – Prancūzijoje, po 10 proc. – Italijoje ir Beniliukso šalyse, o likę 10 proc. – kitose šalyse.

Bendrovės vadovė Žana Kel 2020 m. išskiria kaip reikšmingos plėtros užsienyje etapą. Praėjusių metų pabaigoje „Integre Trans“ įmonių grupę sudarė jau penkios įmonės, kurios veiklą vykdė ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Vokietijoje bei Lenkijoje. Būtent Prancūzijoje atidarytas ir naujas 6500 kv. m. sandėlys, skirtas kompanijos kontraktinės logistikos paslaugų plėtrai šioje šalyje.

„Nors pagrindinės mūsų eksporto kryptys išlieka tos pačios, 2020 m. pradėjome vystyti ir Jungtinės Karalystės bei Italijos rinkas. Visoje Vakarų Europoje dabar turime virš 2000 klientų, kurių poreikius siekiame patenkinti nuolat investuodami į vilkikų parką, sklandų darbą užtikrinančias modernias sistemas ir darbuotojų skaičiaus augimą bei jų kompetencijų kėlimą“, – teigia Ž. Kel.

2020 m. įmonės vilkikų parkas pasipildė 130 naujų vilkikų, tarp kurių – ir pavojingų krovinių (ADR) pervežimui reikalingomis transporto priemonėmis. Per 2021 m. tikimasi parką išplėsti dar bent 200 vilkikų, kurių dalis bus varomi aplinkai mažiau kenksmingomis suskystintomis gamtinėmis dujomis. Taip pat numatyta intermodalinių paslaugų plėtra, naujų veiklos efektyvumą gerinančių sprendimų diegimas.

„Progresyvūs transporto sektoriaus atstovai privalo įvertinti savo poveikį aplinkai, tad nuosekliai laikomės pozicijos turėti transporto parką, kurį sudaro tik naujos transporto priemonės, pasižyminčios žemesne CO2 emisija arba naudojančios alternatyvų kurą. Maksimalus mūsų vilkikų amžius yra mažesnis nei 4 metai, jie atitinka aukščiausius standartus, EURO 6 reikalavimus“, – kalba bendrovės vadovė.

Ž. Kel pažymi, kad vien naujų vilkikų įsigijimas neparodo įmonės tvarumo krypties – šiam tikslui pasiekti reikalingos ir papildomos iniciatyvos. Kompanijos viduje griežtai laikomasi JT numatytų tvarumo tikslų, o tai įgyvendinti padeda nuolat stebimi kuro sąnaudų rodikliai, analizuojamos CO2 išmetimo ataskaitos, optimizuojami maršrutai, naudojamos modernios IT technologijos. Vairuotojai mokomi saugesnių ir gamtai draugiškesnių vairavimo įpročių, prie taršos mažinimo prisideda ir kompanijos viduje rūšiuojamos atliekos, taupoma elektros energija, naudojami elektroniniai dokumentai, atsisakoma popierinių sąskaitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)