Portalo duomenimis, obligacijas platina „Luminor Bank“, „BNP Paribas“ ir „JP Morgan“, paraiškų knygos turėtų būti pradėtos pildyti kitą savaitę.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch“ yra suteikusi „Akropolis Group“ kredito reitingą BB+ su stabilia perspektyva, „S&P Global Ratings“ – BB+ reitingą su neigiama perspektyva. „S&P Global Ratings“ taip pat pažymi, kad 50 proc. už obligacijas pritrauktų lėšų „Akropolis Group“ ketina panaudoti išmokėti esamiems įsipareigojimams, o likusią pusę lėšų – finansuoti potencialiems įsigijimams ir „Vingio“ plėtros projektui“.

„Akropolis Group“ penktadienį pranešė, kad bendrovės pajamos pernai augo nežymiai ir siekė 77 mln. eurų. Pasak bendrovės direktoriaus Manfredo Dargužio, išlaikyti pajamas, nepaisant nuolaidų nuomininkams, padėjo didesnės Rygoje visus metus veikusio „Akropole“ pajamos.

Tuo metu Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“ pernai apie 40 proc. laiko dirbo ne visu pajėgumu.

Pernai grupės prekybos centrai Lietuvoje ir Latvijoje sulaukė 30 mln. lankytojų – beveik 23 proc. mažiau nei 2019 metais.

„Akropolis Group“ priklauso verslininko Nerijaus Numos valdomai vienai didžiausių verslo grupių Lietuvoje „Vilniaus prekyba“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)