Poilsiautojai, net ir lyginant su pernykšte vasara, šiemet dar aktyviau renkasi Lietuvos pajūrį.

„Tikrai atsigavęs labai poilsiautojų judėjimas iš Lietuvos į Lietuvos pajūrį. Tikrai šiemet statistiškai skaičiuojame labai žymų lankomumo augimą, labai žymų užklausų augimą. Aišku, užklausos yra siunčiamos apgyvendinimo paslaugų teikėjams, teiraujamasi dėl poilsio, vėliau jau jie tariasi tiesiogiai. Ir tikrai yra vietų, labiausiai ta tendencija ryškėja Kuršių nerijoje, kad daug įvairių patalpų nuomotojų, tiek privatus sektorius, tiek svečių namai įvairūs, jau yra rezervatvę savo visus kambarius visai vasarai“, – „Žinių radijui“ kalbėjo L. Šertvyčius.

Priežastys tos pačios, kaip ir praėjusią vasarą – pandemija ir judėjimo apribojimai mažina galimybes atostogauti užsienyje ar kitose ES šalyse.

„Tikrai nėra taip, kad jau tikrai nebegausite vietos pajūryje – tikrai gausite, bet tikrai jau yra nemažai objektų, kurie jau yra rezervuoti visai vasarai. Kiek teko bendrauti su nuomotojais, jie tuo labai džiaugiasi. Jie supranta, kad jei pernai buvo labai gera vasara, ši bus tikriausiai dar geresnė. Bet supranta ir tai, kad galbūt jau kita tokia vasara greit nebus“, – paaiškino L. Šertvyčius.

Jis įžvelgė tendencija, kad dabar lankytojai dažnai rezervuoja kambarius ilgam laikui – bent 5 dienoms, savaitei, ar 10 dienų.

„Prieš keletą metų, dar apie 2018 metus, viskas krypo taip, kad išankstinių rezervacijų pajūryje mažėjo ir trumpėjo apsistojimo laikas. O va būtent nuo pernai, prasidėjus pandemijai, kai žmonės prabuvo uždaryti namuose pakankamai ilgą laiką ir po to norėjo ištrūkti, pradėjo rezervuoti iš anksto ir ilgesniam laikotarpiui. Tai nereiškia, kad mėnesiui, bet savaitei, 5 dienoms, 10 dienų – tokia tendencija šiandienai yra“, – sako verslininkas.

Jis patikina, kad iš anksto nuomotojai ir nelinkę rezervuoti kambarių trumpam laikui – rezervuoja ilgesnius užsakymus.

L. Šertvyčius pabrėžė, kad poilsiautojų visiškai nebaimina neapibrėžta situacija – tai labiau nerimą kelią patiems verslininkams: „vyresnio amžiaus žmonės daugiau prisibijo, sako, kad uždarys, ir nebus to sezono“.