Po pateikimo už balsavo 89 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 34 parlamentarai.

Kaip rašoma aiškinamajame rašte, rengiant patikslintą 2021 metų PSDF biudžetą, 37,5 mln. eurų didinamos lėšos asmens sveikatos priežiūros įstaigų išlaidoms, susidariusioms dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo, kompensuoti. 37,2 mln. eurų numatyti PSDF biudžeto rezervui papildyti.

Šiomis lėšomis bus atkurta pagrindinė PSDF biudžeto rezervo dalis, kuri buvo naudojama ir numatoma panaudoti asmens sveikatos priežiūros įstaigų išlaidoms, susidariusioms dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo, kompensuoti.

„Įstatymo projektai yra parengti, atsižvelgiant į išaugusį lėšų, reikalingų kompensuoti išlaidas darbuotojams padidintam darbo užmokesčiui ir nuo jo mokamiems darbdavio mokesčiams, kai organizuojamos ir teikiamos asmens sveikatos priežiūros paslaugas pacientams, sergantiems COVID–19 liga, poreikį“, – Seime pristatydamas projektą sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Socialdemokratų frakcijos narė Orinta Leiputė klausė, ar yra numatytos lėšos atlyginimų didinimui, kaip numatyta šakinėje kolektyvinėje sutartyje.

„Tai, ką šiais metais pasieksime su visai medikų bendruomenei atstovaujančių organizacijų visuma, mes planuojame susitarimus dengti iš PSDF rezervo”, – sakė A. Dulkys.

Laisvės frakcijos narys Kasparas Adomaitis klausė, kaip užkertamas kelias iškilusioms situacijoms, kai didžiausius priedus gavo gydymo įstaigų vadovaujantis personalas, kurie nebūtinai turi sąlytį su koronavirusu sergančiais pacientais.

„Tai vertinama kaip neteisinga situacija tarp medikų. Ar neturėtume uždėti lubas ar numatyti skirtingus traktavimus vadovaujančiam personalui, kuris tiesiogiai dirba su viruso atvejais?” – sakė K. Adomaitis.

Ministras atsakydamas tvirtino, kad problema žinoma, todėl tvarka jau pakeista.

„Mus pasiekė tam tikri signalai, kad, nepaisant visos pagarbos medikų bendruomenei, kai kurių ligoninių administracijos buvo įsigudrinusios užsirašyti vieną valandą per mėnesį darbo COVID–19 skyriuje ir pasiimti viso mėnesio papildomą priedą. Šiems dalykams kelią jau užkirtome, dar vasario mėnesį aš pakeičiau tvarkas, ir mes dabar mokame už konkrečiai išdirbtas valandas. Tiems žmonėms, kurie iš tikrųjų dirba, jiems tikrai užtrinktas darbo užmokestis”, – sakė A. Dulkys.

Toliau patikslintas PSDF biudžetas bus svarstomas Seimo komitetuose.