„Pirmąjį šių metų ketvirtį bankas dirbo griežtų karantino ribojimų sąlygomis, tačiau veiklos efektyvumas leido mums pasiekti žymiai geresnį finansinį rezultatą, palyginti su pirmuoju ketvirčiu pernai. Įvertinus tai, kad 2020-aisiais šalis „užsidarė“ kovo viduryje, o iki tol darbai vyko įprastai, šių metų pelno rezultatas džiugina“, – pranešime cituojama Medicinos banko administracijos vadovė Dalia Klišauskienė.

Grynosios palūkanų pajamos šiemet sausio-kovo mėnesiais buvo 2,3 mln. eurų, arba 4,2 proc. mažiau negu pernai pirmą ketvirtį.

Palyginamuoju laikotarpiu Medicinos banko grynosios paslaugų mokesčių ir komisinių pajamos sumažėjo 19,6 proc. iki 1,1 mln. eurų, o realizuotas pelnas iš operacijų užsienio valiuta – sumažėjo 24 proc. iki 859 tūkst. eurų.

Šių metų kovo pabaigoje Medicinos banko paskolų portfelis (kartu su paskolomis finansinėms institucijoms) siekė 208 mln. eurų ir buvo beveik 3 proc. didesnis, palyginti su pirmojo ketvirčio pabaiga 2020-aisiais.

Banko administracijos vadovės teigimu, nepaisant to, kad dalis gaunamų pajamų sumažėjo, galutiniam pirmojo ketvirčio finansiniam rezultatui reikšmingos įtakos turėjo antrinės paskolų įmonės UAB „Saugus kreditas“ išmokėti 200 tūkst. eurų dydžio dividendai ir dėl banko veiklos optimizavimo patirtos mažesnės išlaidos.

Nors siekdamas solidarizuotis su sunkumų dėl pandemijos patiriančiais savo verslo klientais bankas pernai dalyvavo paskolų moratoriumo iniciatyvoje, pastebima, kad finansavimo paklausa išlieka.
Tuo tarpu klientų indėliai Medicinos banke kovo 31 dieną sudarė 316 mln. eurų, arba 3 proc. mažiau negu metų pradžioje, nurodoma pranešime.

Pirmojo ketvirčio pabaigoje Medicinos banko turtas siekė 380 mln. eurų ir buvo 10 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Ataskaitinio laikotarpio pabaigoje Medicinos banko, kuriame iš viso dirba 311 darbuotojų, klientų aptarnavimo tinklą sudarė 46 teritoriniai padaliniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)