„VPT įsteigė Darnių pirkimų skyrių, kurio pagrindinis tikslas bus perkančiųjų organizacijų konsultacija ir įvairių metodinių priemonių rengimas darnių pirkimų srityje, siekiant proveržio šiuose pirkimuose“, – Vyriausybės posėdyje, pristatydamas VPT 2020 metų veiklos ataskaitą, sakė D. Vedrickas.

Pasak jo, darnieji pirkimai parodo valstybės ambiciją tam tikroje srityje, kiek orientuojamasi į aplinkosauginius, socialinius ir kitus dalykus.

„Siektinos reikšmės 2020 metams buvo nusistatytos labai ambicingos, tai dėl žaliųjų pirkimų esu ramus, kadangi Aplinkos ministerija padarė didelį teisinio reguliavimo pokytį, ir dirbant kartu su ministerija, esu įsitikinęs, kad tikrai pasieksime didesnius rodiklius“, – sakė VPT vadovas.

Pasak jo, nuo tikslų įgyvendinimo dėl inovatyvių pirkimų atsiliekama dešimtimis kartų.

„Nepasiekėme tų tikslų, kai perkame iš socialinių įmonių, iš įmonių, kur nuteistieji atlieka laisvės atėmimo bausmes. Inovatyvūs pirkimai vis dėlto tai yra sritis, kur turime orientuotis ir kur mūsų užsibrėžti rodikliai ir tikslai yra nepasiekiami ne kartais, bet dešimtimis kartų“, – sakė VPT vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)