„Mūsų didelis prašymas būtų (...) viešbučiuose (leisti) maitinti švediško stalo principu. Įsivaizduojate, Birštone viešbutis – ne miesto centre, žmonės neturi galimybės niekur pavalgyti ir 300 žmonių reikia tris kartus nešti maistą į kambarius. Pirmiausia, rajonuose nėra tiek darbuotojų, antras dalykas, tai daug nesaugiau nei tada, kai steriliai apsirengęs darbuotojas įdeda maistą, ir žmogus atsisėda saugiu atstumu prie staliuko“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje trečiadienį sakė Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu baseinų paslaugos viešbučiuose teikiamos tik vienam šeimos ūkiui.

„Kaip pasiruošęs saugos priemones verslas, turbūt niekas kitas taip nėra pasiruošęs, ir kodėl negalėtų pagal plotą į tuos nedidelius viešbučių baseinus eiti daugiau žmonių, nematome jokios priežasties“, – sakė E. Šiškauskienė.

Asociacijos prezidentė taip pat prašė leisti restoranams priimti klientus ir viduje bei darbo laiką pailginti iki 23 valandos.

„Dabar užplūsta žmonės lauko terasas po darbo nuo penkių iki devynių. Realiai dvi tris valandas. (...) Verslo prasme tai yra tragedija“, – sakė E. Šiškauskienė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė sakė, kad ministerija rengiasi trečiadienį dėl to pateikti siūlymus Vyriausybei.

„Ne visai taip, kaip norite, bet šiek tiek kitaip visi trys jūsų įvardyti aspektai šiandien yra iš Sveikatos apsaugos ministerijos pateikti Vyriausybei“, – sakė Ž. Simonaitytė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)