Tyrimą prokurorai pavedė atlikti Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams.

Į prokuratūrą kreipėsi meras

Anot prokuratūros, vila 2011 metais buvo dešimtmečiui išnuomota privačiai bendrovei ir praėjus numatytam laikotarpiui valstybei priklausantį kompleksą perėmė Palangos miesto savivaldybė.

Pastebėjusi, kad įmonė turtą grąžino kitokios būklės, nei jį gavo, Palangos meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į prokuratūrą.

„Turto perdavimo-priėmimo metu pastebėta, jog statiniai yra prastos būklės ir reikalauja remonto. Manoma, kad trūksta dalies pastate buvusių kilnojamų daiktų, tokių kaip baldai, įranga, interjero detalės ir panašiai“, – teigiama pranešime.

Teisėsaugos teigimu, tyrimu bus siekiama išsiaiškinti, ar išnuomotame pastate buvęs materialusis turtas buvo teisėtai parduotas jų nuomininkei. Taip pat bus tiriami ir kitų institucijų, atsakingų už valstybės turto priežiūrą, veiksmai.

Turto bankas: kilnojamasis turtas buvo išnuomotas atskira sutartimi

Valstybės įmonė Turto bankas praėjusią savaitę išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Vyriausybei apsisprendus vilą „Auska“ perduoti Palangos savivaldybei, visas nekilnojamasis turtas buvo apžiūrėtas ir inventorizuotas.

Anot Turto banko, buvo apžiūrėti „visi statiniai bei esminės jų dalys, visa juose esanti integruota įranga, durys, langai, palangės, freskos, vitražai, radiatoriai, grotelės ir kitas turtas“, o šių metų pradžioje visas šis turtas perdavimo priėmimo aktu perėjo savivaldybės nuosavybėn.

„Tiek vykdytos turto apžiūros, tiek perdavimo savivaldybei metu visas Turto banko iki tol valdytas nekilnojamasis turtas ir visos esminės jo dalys, integruota įranga buvo tvarkingi, ir, atsižvelgiant į nusidėvėjimą, normalios būklės, jokio, savivaldybei perduotino, turto netrūko“, – cituojama Teisės skyriaus vadovė Justė Žibūdienė.

Pasak jos, jei dalis turto galėjo dingti tuo laikotarpiu, kai turtas jau buvo perduotas savivaldybei, tačiau iki nuomos su privačia bendrove pabaigos, už tai Turto bankas negali būti atsakingas, nes pastatų nevaldė.

Valstybės įmonės teigimu, pastatų kompleksą išsinuomojusi bendrovė ir vilą valdanti įmonė 2011 metais taip pat buvo sudariusi ir atskirą kilnojamojo turto nuomos sutartį bei dalį trumpalaikio turto – baldus, buitinę techniką, tekstilės gaminius – 2014 metais pardavė.

„Tačiau negalime komentuoti, kokiu pagrindu ir kodėl minėtas turtas buvo parduotas, nes Turto bankui šia nuomos sutartimi išnuomotas kilnojamasis turtas niekuomet nebuvo perduotas. Tad Turto bankas jo nevaldė, nenuomojo ir tikrai nepardavė“, – teigė J. Žibūdienė.

Turto banko duomenimis, sovietmečiu statytą „Auskos“ kompleksą sudaro 4,5 tūkst. kv. metrų pagrindinis pastatas ir kiti statiniai: teniso kortai, sargo namelis, kelios pavėsinės. Kompleksui priklauso beveik 22 ha žemės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)