"Bandėme pasiekti, kad būtų pakeistos nesąžiningos konkurso sąlygos, tačiau mūsų pretenziją ministerija atmetė", - BNS sakė "Tiketos" generalinis direktorius Ernestas Kačerauskas.

Pasak jo, dėl diskriminacinių sąlygų bendrovė pasiūlymo konkursui nusprendė neteikti. Bendrovė į teismą žada kreiptis dar šią savaitę.

Kultūros ministerija konkurso dalyvių pasiūlymus turėjo vertinti pirmadienį, tačiau, gavusi pretenziją, pasiūlymų vertinimą nukėlė į penktadienį.

E.Kačerausko teigimu, "Tiketos" netenkina ministerijos nustatyta minimali per praėjusius metus parduotų bilietų suma, taip pat techninės konkurso sąlygos.

Sąlygose įrašyta, kad konkurse dalyvaujanti įmonė per metus turi būti išplatinusi bilietų už daugiau nei 10 mln. litų. "Bilietai lt" skelbė pernai išplatinę bilietų už 12 mln. litų, "Tiketa" šių duomenų neskelbia.

"Ministerija ne tik nesudarė sąlygų konkurse dalyvauti "Tiketai", tačiau ir užkirto kelią potencialiems naujiems šios rinkos dalyviams", - sakė E.Kačerauskas.

Planuojama, kad konkurso nugalėtojas sistemos veikimą užtikrins penkerius metus. Bus ne tik įdiegta galimybė bilietą į 11 teatrų užsisakyti internetu, tačiau šalyje taip pat bus įkurtos stacionarios kasos.

Ministerija neskelbia, kiek bus sumokėta už sistemos sukūrimą ir jos veikimo užtikrinimą.

Su prašymu sudaryti vieningą sutartį dėl elektroninių bilietų į teatrus platinimo į ministeriją kreipėsi patys teatrai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją