Pasak „The New York Times“, „The Information“ ir kitų žiniasklaidos priemonių, sandoris gali būti įvertintas 5–10 mlrd. JAV dolerių.

„Amazon“, kurios paslauga „Prime Video“ naudojasi apie 175 mln. žmonių visame pasaulyje, įsigytų 4 tūkst. MGM valdomą filmų katalogą, įskaitant Bondiados, „Rožinės panteros“ (Pink Panther) serijas ar filmą „Užsispyrusi blondinė“ (Legally Blonde) bei daugybę televizijos programų.

Šis sandoris reikš dar vieną 1924 metais įkurtos vienos pagrindinių Holivudo aukso amžiaus studijų savininkų pasikeitimą.

Derybos vyksta sparčiai besikeičiančioje žiniasklaidos aplinkoje, kurioje vis labiau dominuoja srautinės televizijos milžinės, tokios kaip „Netflix“.

Ši tendencija dar labiau paspartėjo koronaviruso pandemijos metu.

Visgi sandoris gali sustiprinti ir „Amazon“ skiriamą reguliuotojų dėmesį.

Pirmadienį telekomunikacijų milžinė AT&T pranešė sujungianti savo padalinį „WarnerMedia“ su „Discovery“, sukurdama naują subjektą, kuris sutelks dėmesį į srautinę televiziją ir konkuruos su sparčiai augančia „Disney+“ ir bei naujomis rinkos žaidėjomis, tokiomis kaip „Apple TV+“.

Nei „Amazon“, nei MGM nepakomentavo pasirodžiusių pranešimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją