Taigi, ar atsisiųstoms siuntose prekėms dar galios lengvata, ar už jas jau reikės mokėti importo PVM, priklausys nuo to, kada muitinėje bus priimta prekių importo deklaracija. Jei prekės importo deklaracija muitinėje bus priimta iki birželio 30 dienos imtinai, jai dar bus taikoma importo PVM lengvata, t. y. už prekes, kurių savoji vertė bus ne didesnė kaip 22 eurai, importo PVM mokėti dar nereikės. Tačiau jei muitinėje prekės deklaracija bus priimta liepos 1 dieną ir vėliau, už ją jau reikės mokėti importo PVM nepriklausomai nuo prekės kainos.

Lietuvos muitinė atkreipia dėmesį, kad perkant prekes Jungtinės Karalystės elektroninėse parduotuvėse ir prekyvietėse galios tie patys mokesčių mokėjimo ir prekių deklaravimo principai, kaip ir perkant kitose trečiosiose šalyse.

Mokėti ar nemokėti importo PVM

Nuo liepos 1 dienos perkant prekes pirmiausia reikės atkreipti dėmesį, ar pirkimo metu bus sumokamas PVM.

Jei pardavėjas prisijungęs prie vieno langelio principu veikiančios importo sistemos (IOSS) ir PVM nuskaičiuojamas iškart pirkimo metu, tuomet importo PVM atsiimant prekę Lietuvoje mokėti nebereikės. Perkant prekes pagal IOSS sistemą prekėms, kurių vertė ne didesnė kaip 22 eurai, PVM bus pradėtas skaičiuoti nuo liepos 1 dienos.

Prie šios sistemos, tikėtina, bus prisijungę ne visi pardavėjai. Jei prekės bus perkamos iš pardavėjo, neprisijungusio prie IOSS ir PVM nebus sumokėtas pirkimo metu, tokiu atveju nuo liepos 1 dienos importo PVM bus mokamas Lietuvoje kartu su kitais mokesčiais – muitu, atlygiu už muitinės tarpininkų paslaugas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)