Tokiu būdu tikimasi sumažinti šiuo metu asociacijoms keliamus biurokratinius reikalavimus ir pagerinti jų veiklos teisinę aplinką.

„Nauji pakeitimai leistų asociacijoms atsidaryti sąskaitas ne tik bankuose, tačiau ir elektroninių pinigų įstaigose bei visose kitose kredito įstaigose, taip pat suteiktų visuotiniam susirinkimui teisę nustatyti narių priėmimo ir šalinimo tvarką. Norime suteikti asociacijoms daugiau erdvės veikti“, – sako liberalas A. Lydeka.

Siūlomais pakeitimais siekiama panaikinti pasenusius reikalavimus dėl asociacijos veiklos ribojimų, kurie šiuo metu nebėra aktualūs ir verčia organizacijas vykdyti perteklinius veiksmus.

„Įstatymu siūloma patikslinti, kad asociacijos nariai turi teisę susipažinti su asociacijos narių sąrašu nebūtinai asociacijos buveinėje bei neriboti galimybės disponuoti asociacijos turtu ne pelno tikslais. Taip pat norime sukurti sąlygas, jog kolegialaus valdymo organo nariais galėtų tapti ir fiziniai asmenys, nesantys asociacijos nariais", – sako A. Lydeka.

Įstatymo pataisomis jis taip pat siūlo sudaryti galimybę asociacijai steigti tarptautines organizacijas.

Pagal dabar galiojantį įstatymą asociacijos tokios galimybės neturi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)