„2020-ieji mums buvo spartaus, eksponentinio augimo metai. Tą lėmė ir didėjanti paslaugos paklausa esamose rinkose, ir įgyvendinta verslo geografinė plėtra. Pernai paslaugą pristatėme keturiose naujose šalyse ir, įskaitant neseniai startavusią Didžiąją Britaniją, šiandien mūsų paslauga prieinama 25-ių valstybių gyventojams. Plati veiklos geografija padėjo sumažinti neigiamą pandemijos įtaką – vienoms šalims griežtinant suvaržymus, kitose vyko aktyvi prekyba automobiliais“, – sakė „carVertical“ bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius Rokas Medonis.

Daugiausia pajamų pernai „carVertical“ gavo didžiausiose savo rinkose – JAV, Rumunijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Vengrijoje ir Ukrainoje.

„Šiemet jose tikimės tolimesnio augimo bei planuojame plėtrą į Italiją, Australiją ir Pietų Afrikos Respubliką. Tuo tikslu stipriname ir savo žmogiškuosius resursus – IT ir rinkodaros profesionalų komandą, kuri nuo pernai metų jau yra išaugusi 20-čia darbuotojų. Iš viso mūsų įmonėje šiandien dirba daugiau nei 50 darbuotojų“, – pasakoja R. Medonis.

Praėjusiais metais augo ne tik „carVertical“ pajamos, bet ir pelnas. Jis siekė 1,6 mln. eurų. Palyginimui, 2019 m. startuolio grynasis pelnas buvo 173 tūkst. eurų.

„Galime didžiuotis, kad idėjinis startuolis labai greitai virto pelną iš paslaugų pardavimo generuojančiu verslu, nepaisant vykdomos pakankamai intensyvios plėtros ir investicijų. Nors šiuo metu orientuojamės į produkto vystymą ir plėtrą, o ne į pelną, jo buvimas iliustruoja verslo potencialą“, – sako įmonės vadovas.

Jis įsitikinęs, kad „carVertical“ turi visas galimybes 2021 metais išlaikyti aukštą augimo ir plėtros tempą, o iki metų pabaigos pasiekti 15 mln. eurų apyvartą.

„Mūsų technologinis sprendimas gali būti pakankamai lengvai multiplikuojamas į kitas rinkas. O naudotų automobilių ataskaitų paslauga aktuali daugelyje pasaulio šalių – praktiškai visose antrinėse automobilių rinkose gausu perpardavinėtojų, kurie neretai nuslepia tikrąją parduodamo automobilio istoriją. Mūsų statistika rodo, kad kai kuriose rinkose iki 74 proc. naudotų automobilių parduodami su suklastota rida, dėl to pirkėjai permoka iki 25 proc. automobilio kainos. Mūsų paslauga padeda pirkėjui sumažinti riziką įsigyti automobilį su suklastota istorija“, – teigia R. Medonis.

Kiekvienai automobilio istorijos ataskaitai „carVertical“ renka duomenis iš įvairių prieinamų šaltinių – valstybinių registrų, draudimo kompanijų, automobilių servisų, „prijungtų" automobilių parkų ir t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)