Iš 25 nuomininkų liko 5

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Prodo“, kuri ir buvo atsakinga už turgaus veiklą, finansų ir plėtros direktorė Kristina Paleičikaitė Lesevičienė pasakojo, kad Naujamiestyje įsikūręs turgus, veikęs nuo 2017-ųjų, pastaruoju metu paprasčiausiai dirbo nuostolingai.

„Esminės užsidarymo priežastys buvo dėl antro karantino visų mūsų nuomininkų esanti didelė rotacija. Kai kurie mūsų nuomininkai išėjo su skolomis, nes nebuvo apyvartų.

Vėliau ieškojome naujų nuomininkų, lyg ir vėl užsipildėme, bet vasara buvo sunki, nes klientų nebuvo“, – atvirai teigė ji ir tikino, kad pandemijos metu sudėtinga buvo net susimokėti komunalinius mokesčius.

„Tai visi komunaliniai mokesčiai, neleidimas dirbti, suvalgė. Buvo didelis minusas“, – sakė ji.

Nors prieš pandemiją įmonė turguje turėjo 25 nuomininkus, prieš pat užsidarant jų veikiančių buvo likę vos 5.

„Mūsų pajamos buvo tik iš nuomos, o kurios vietos neišnuomotos, už komunalinius mokėjome ir už tas vietas. Tai taip ir išėjo, kad nesugebėjome išsilaikyti. Kai kurių nuomininkų apyvartos per dieną buvo ir 0 Eur“, – kalbėjo K. Paleičikaitė Lesevičienė.

Anot jos, jei ne pandemija, turgus ir toliau būtų sėkmingai veikęs.

„Prieš pirmą bangą planavome kelti nuomos kainas, buvo eilė norinčių čia dirbti, vyko renginiai, būdavo pilna žmonių, tačiau verslą „suvalgė“ pandemija“, – sakė ji.

Šiandien šios apie 1000 kv.m. patalpos yra pardavinėjamos.

Norinčių prekiauti buvo eilės

Tuo tarpu sostinėje įsikūrusio Benedikto turgaus direktorė Ilona Drabavičienė tikina, kad pandemiją jos valdomas turgus išgyvenęs sėkmingai.

„Mes esame turgus, kuriame yra apie 40 nuomininkų ir tik 10 iš jų yra kavinės. Visą karantiną visos mūsų kavinės dirbo išsinešimui, nė viena kavinė nebuvo užsidariusi. Jie dirbo su „Wolt“, „Bolt“, vykdė komunikaciją, tai tikrai išsisuko ir pavasarį pasitinka su galimybe žmones maitinti lauke“, – sakė ji.

Kalbėdama apie prekybininkus, direktorė pasakojo, kad karantinų metu turgus ne tik neprarado prekybininkų, tačiau kaip tik užpildė visas galimas prekybos vietas ir pozicijas.

„Mes neturime nė vienos tuščios vietos. Sausio mėnesį net buvo eilė norinčių pas mus prekiauti žmonių, bet neturėjome kur jų dėti.

Bet karantinas, kadangi reikėjo laikytis visų reikalavimų dėl atstumų, neleido mums visų priimti“, – sakė ji ir apibendrino sakydama, kad turgus didesnio pandemijos poveikio nepajuto.

„Kad kažkokia asortimentų grupė būtų nukentėjusi, tikrai taip nebuvo. Nebuvo nė vieno, kuris būtų pasakęs, kad kažkas yra negerai. Netgi saldumynus žmonės pirko labai gerai“, – sakė ji ir patikslino, kad turgus visą karantiną dirbo ir nebuvo uždarytas.

„Sakyčiau, kad vasarį, kovą net klientų srautas buvo didesnis nei įprastai“, – pasakojo I. Drabavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)