I. Šimonytė pažymi, kad pagrindinis ekonomikos augimo šaltinis šiuo metu yra tos veiklos, kurios nepriklauso nuo valstybės finansinės paramos.

„Tose veiklose, kurios labiausiai priklauso nuo finansinės paramos, ar tai būtų maitinimas, ar kiti sektoriai, kurie vis dar išlieka apriboti, jokio augimo mes nefiksavome ir negalėjome fiksuoti. Dabar pagrindinis klausimas, kaip laisvėjant apribojimams ir mažėjant apribojimų, nepadaryti labai staigaus perėjimo į naują situaciją, kada nėra karantino, nėra apribojimų, tarsi galima veikti, bet galbūt paklausai atsigauti reikės ilgesnio laiko, ypač tose veiklose, kurios susijusios su, tarkim, turizmu“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

„Tam yra dabar kuriamos priemonės, tai nebus poprastovinė parama tokia, kurią siūlė praėjusi Vyriausybė, nes labai nemažai lėšų buvo skiriama tiems sektoriams, kurie apskritai menkai nukentėjo nuo pandemijos praėjusį sezoną. Reikia taikyti tas priemones, bet jų bus pasiūlyta pirmiausia tiems sektoriams, kuriems bus sunkiausia atsidaryti, įskaitant ir pridėtinės vertės mokesčio lengvatą“, – nurodė I. Šimonytė.

Naujausi bendrojo vidaus produkto (BVP) duomenys rodo, kad šalies ekonomika šiemet augo tiek palyginus su ankstesniu ketvirčiu, tiek su atitinkamu laikotarpiu pernai.

Lietuvos statistikos departamento skelbiamo išankstinio įverčio duomenimis, 2021 metų pirmą ketvirtį, palyginti su 2020 metų paskutiniu ketvirčiu, BVP padidėjo 1,8 proc., o palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, – 1 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)