Konkurencijos taryba įmonę nubaudė už tai, kad ji ir jos savininko Dainiaus Dundulio valdoma „Rivona“ sutartyse su maisto prekių ir gėrimų tiekėjais reikalavo sumokėti už pardavimo skatinimą.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį paliko nepakeistą pirmos instancijos teismo sprendimą, pranešė Konkurencijos taryba.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai sausį pripažino, jog „Rivona“ yra susijusi su „Norfos mažmena“, kuri prekybos vietose įgyvendina „Rivonos“ bei tiekėjų sutartis, todėl bauda jai yra pagrįsta.

Konkurencijos taryba išnagrinėjo 2017–2018 metų abiejų bendrovių sutartis su tiekėjais ir nustatė, kad šie buvo įpareigoti mokėti tam tikrą mokestį už prekybines-reklamines akcijas, numatytas kiekvienai prekių kategorijai, papildomai sumokant ir neišnaudotas sumas.

D. Dundulis valdo 93,29 proc., o Rolandas Činčius – 6,71 proc. „Rivonos“ akcijų. Jie taip pat valdo atitinkamai 93 proc. ir 7 proc. „Norfos mažmenos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)