Remiantis apklausos rezultatais, kelionės draudimu, kaip viena iš riziką mažinančių ir keliauti skatinančių priemonių, pageidautų naudotis apie 22 proc. lietuvių. Atsižvelgdamas į gyventojų poreikius dėl kelionių saugumo, „Swedbank“ papildė savo kelionių draudimą apsauga nuo COVID-19.

Lietuvos ir kaimyninių Baltijos šalių gyventojai drąsiau leistųsi į keliones, jei pasikeistų riziką ir nepatogumus galintys lemti veiksniai, pažymima „Swedbank“ pranešime.

„Kas trečias Lietuvos gyventojas (33 proc.) ryžtųsi keliauti, jei grįžus iš kelionės nereikėtų būti privalomoje izoliacijoje. 27 proc. mūsų šalies gyventojų keliauti paskatintų gauta vakcina, o 23 proc. – atšaukti vyriausybių ribojimai kelionėms. Maždaug penktadaliui svarbiu veiksniu būtų ir pagerėjusi epidemiologinė situacija jų kelionės tikslo šalyje“, − apklausą komentuoja „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavelas Ladziato.

Tuo metu Latvijos gyventojus dažniausiai keliauti paskatintų privalomos izoliacijos netaikymas (28 proc.), o estai keliauti ryžtųsi dėl pagerėjusios epidemiologinės situacijos kelionės tikslo šalyje (23 proc.), rodo apklausos rezultatai.

P. Ladziato atkreipia dėmesį, kad vakcinaciją, kaip kelionėms svarbų veiksnį, išskiria tik po 18 proc. latvių ir estų, palyginti su 27 proc. Lietuvos gyventojų.

Remiantis apklausos duomenimis, Baltijos šalių gyventojams aktualiausios būtų pramoginės ir poilsinės kelionės.

„Poilsinio tipo keliones, kaip pagrindinę priežastį keliauti, įvardijo 3 iš 4 respondentų. Poreikį aplankyti užsienio šalyje gyvenančius giminaičius ar draugus išskyrė 28 proc., o darbinį kelionės tikslą nurodo maždaug kas dešimtas respondentas“, − sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas P. Ladziato.

Pasak jo, įvykus draudžiamajam įvykiui, kelionių draudimo apsauga nuo COVID-19 gali padėti išvengti papildomų išlaidų ir prieš kelionę, ir jos metu.

Pavyzdžiui, draudimas draudžiamojo įvykio atveju padengs medicininės pagalbos išlaidas, jei apdraustasis susirgs COVID-19 ir užsienyje jam reikės medicininės pagalbos. Draudimas taip pat galios, jei apdraustasis turės atšaukti kelionę, prieš kelionę susirgs COVID-19 arba turės kontaktą su asmeniu, sergančiu COVID-19, ir dėl to turės izoliuotis (karantinuotis).

„Swedbank“ kelionių draudimo apsauga nuo COVID-19 bus automatiškai pridėta prie jau dabar galiojančių Auksinės/Platininės/Auksinės verslo kredito kortelių kelionių draudimo apsaugų ir taip pat galios pasirašiusiems kelionių draudimo sutartį, jei klientas turės neigiamą COVID-19 testą, atliktą ne anksčiau nei 72 val. iki kelionės pradžios, arba patvirtinimą apie persirgimą virusu per pastaruosius 6 mėn. ar pilno vakcinacijos kurso pažymėjimą.

Apklausa parengta remiantis reprezentatyviu „Swedbank“ užsakymu atliktu gyventojų nuomonės tyrimu, kurio metu apklausta po 1000 respondentų nuo 18 iki 75 metų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)