Kaip praneša ministerija, Inovacijų agentūra būtų steigiama Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, pasiremiant „Verslios Lietuvos“ (VL) pagrindu.

Inovacijų agentūra apimtų su inovacinės veiklos skatinimu susijusias Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA), Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) ir VL funkcijas, su eksporto skatinimu susijusias VL ir LVPA funkcijas bei su verslumo skatinimu susijusias VL funkcijas.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Inovacijų agentūrai pavesti vykdyti su inovacinės veiklos skatinimu susijusias „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) funkcijas riboja INVEGA teisinis statusas (INVEGA yra nacionalinė plėtros įstaiga). Inovacijų agentūrą planuojama integruoti į strateginių sprendimų, susijusių su inovacinės veiklos skatinimui aktualiomis rizikos kapitalo, paskolų ir pan. priemonėmis, priėmimą.

Inovacijų agentūroje dirbtų iki 350 darbuotojų.

Koncepcijoje teigiama, kad 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonių įgyvendinimas būtų baigtas jas pradėjusiose administruoti institucijose, o Inovacijų agentūra įsitrauktų į šio priemonių projektų įgyvendinimo stebėseną.

Į Inovacijų agentūros paslaugų spektrą patektų prieiga prie finansavimo, ekspertinė ir konsultacinė pagalba, verslo ir mokslo partnerystės skatinimas, infrastruktūros plėtros sprendimai, inovacijų skatinimas viešajame sektoriuje, tarptautiškumo plėtra.