„Pandemija iš Lietuvos nesitraukia, todėl svarbiausias ir toliau išlieka kiekvieno mūsų saugumas bei susitelkimas. „Akropolių“ lankytojai visos pandemijos metu elgėsi labai sąmoningai, tad tikime, kad šis mūsų sprendimas jiems bus suprantamas ir sulauks jų palaikymo. Nepaisant to, kad „Jamam“ nuolaidų dienų nebus, tačiau mūsų lankytojai jau nuo gegužės vidurio galės pasinaudoti sugrįžtančias „Akropolio Superžvaigždžių“ pasiūlymais, kurie bus atnaujinami kas dvi savaites“, – sako Dominykas Mertinas, „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas.

„Jamam“ nevyks jau trečią sykį iš eilės – dėl koronaviruso plitimo rizikos ir karantino ribojimų akcijų dienos nebuvo organizuojamos ir 2020 m. gegužės bei lapkričio mėnesiais. D. Mertino teigimu, prognozuoti ar šiais metais bus organizuojamas rudeninis „Jamam“ dar anksti. Jei virusas iki to laiko bus suvaldytas, planuojama, kad didžiųjų nuolaidų dienos vėl grįš į „Akropolius“.

Du kartus per metus – gegužės ir lapkričio mėnesiais – vykdavusio „Jamam“ metu „Akropolio“ prekybos ir pramogų centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose ankstesniais metais apsipirkdavo daugiau nei 400 tūkst. pirkėjų.

„Jamam“ akcijos pradėtos rengti 2009 metais.

Nors didžiųjų nuolaidų dienų šią gegužę „Akropoliuose“ nebus, tačiau keturis mėnesius neveikusios parduotuvės sugrįžtančius pirkėjus pasitinka su įvairiais individualiais pasiūlymais, nemažoje dalyje parduotuvių vyksta vidurio sezono išpardavimas.

Srautus skaičiuoja 3D sensoriai

Pasak D. Mertino, balandžio viduryje prekybos centrų parduotuvėms vėl atvėrus duris, ir kol kas dirbant tik darbo dienomis, lankytojų srautai „Akropoliuose“ yra nuosaikūs. Daugiausia lankytojų sulaukiama vakarais, ypač penktadienio dienos pabaigoje. Savaitgaliai „Akropoliuose“ dirba tik pirmo būtinumo prekių parduotuvės ir parduotuvės turinčios tiesioginį įėjimą iš lauko.

Vykdant galiojantį griežtą reikalavimą, kuris numato kad vienam pirkėjui prekybos centre turi tekti ne mažiau nei 50 kv.m. ploto, lankytojų srautas ir vienu metu pastate esančių pirkėjų kiekis

„Akropoliuose“ matuojamas naudojant modernias technologijas – „Sensormatic ShopperTrak“ srautų skaičiavimo sistemą. Virš kiekvienų įėjimo į PC durų yra įrengti 3D tipo sensoriai, kurie atpažįsta įeinančius ir išeinančius žmones. Informacija apie srautų apimtis bei vienu metu pastate esančių pirkėjų skaičių realiu laiku yra apdorojama centralizuotuose serveriuose.

Sistema suprogramuota taip, kad įspėtų apsaugą lankytojų skaičiui dar nepasiekus maksimalaus leistino ir prireikus leistų pasiruošti laikinam lankytojų srautų ribojimui.

Koks pirkėjų srautų lygis realiu laiku yra Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ leidžia pamatyti specialus „Srautų šviesoforas“, įdiegtas interneto svetainėje www.akropolis.lt. Susiruošusieji apsipirkti čia gali pasitikrinti, ar žmonių prekybos centre nedaug, ar srautas yra didelis ir patekimas į prekybos centrą laikinai ribojamas.

Informacija „Srautų šviesofore“ atnaujinama kas minutę.

Pasak D. Mertino, parduotuvės atidžiai stebi, kad nebūtų viršytas vienu metu jose galinčių būti lankytojų skaičius. Prie kai kurių maisto ir kitų būtinų prekių parduotuvių palikta tik tiek vežimėlių bei krepšelių, kiek galima įleisti žmonių. Bendrose „Akropolių“ erdvėse minimizuoti poilsio vietų ir suoliukų, skirtų trumpam lankytojų poilsiui, kiekiai. Taip siekiama apriboti galimus kontaktus tarp svetimų žmonių ir paskatinti laiką prekybos centre išnaudoti efektyviai, skiriant jį iš anksto suplanuotam apsipirkimui.

„Akropoliuose“ mažiausiai 4 kartus per parą yra valomi ir dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai bei sanitarinės patalpos, eskalatorių turėklai bei oras liftų kabinose nuolat dezinfekuojami ultravioletiniais spinduliais. Į PC įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, kaukių neturintiems apsaugos darbuotojai jas dalina, taip pat primena laikytis saugaus tarpusavio atstumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)