Kaip matyti vaizdo įraše, vos per akimirką įvykus sprogimo bangai ir pasirodžius liepsnoms sugriūva biologinio valymo pastatas.

Įraše taip pat matyti kuo toliau nuo įvykio vietos bėgantys darbuotojai. Įrašas nufilmuotas iš automobilių stovėjimo aikštelės vietos, tikrasis įrašo autorius – nežinomas.

„Delfi“ primena, kad vakar per pietus „Vakarų medienos grupės“ valdomoje įmonėje „Klaipėdos mediena“, kuri užsiima medienos perdirbimu, įvyko sprogimai. Kol kas, dėl ko nutiko nelaimė, nėra aišku.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovo teigimu, iš įvykio vietos iš viso buvo atvežti 9 įmonės darbuotojai, dviejų būklė, kaip patikslino, ypač sunki.

„Penki yra Reanimacijos skyriuje, du Traumatologijos skyriuje. Vienas pacientų yra patyręs 90 procentų nudegimą, kito yra 33 procentai, tačiau kai kurie nudegimai gilūs. Kitų nudegimai iki 10 procentų“, – sakė KUL ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

Taip pat įmonei pradėtas ikiteisminis tyrimas. Apie tai pirmadienį informavo Klaipėdos policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis.

„Esame pradėję ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso 176 straipsnį (Darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimas), kada tik galėsime patekti į vidų, atliksime kitus procesinius veiksmus, kas priklauso“, – sakė R. Šideikis.

Pagal pradėtą tyrimą darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

„Klaipėdos medienos“ direktorius vakar Klaipėdos miesto savivaldybės sukviestame ekstremalių situacijų komisijos posėdyje teigė, kad nė vienas iš sprogimo metu dirbusių darbuotojų negalėjo įvardinti galimos jo priežasties.

„Apie 12.40 val. įvyko sprogimas. Kaip tik leidausi laiptais iš trečio aukšto į antrą ir pamačiau, kad viena siena subyrėjo dėl didžiulio sprogimo bangos. Ėmėmės priemonių evakuoti visus žmones, iškvietėme gaisrininkus ir visiems uždraudėme eiti į pastatą. Evakuavome ir baldų gamybą, ir kitas gamybas, suskaičiavome darbuotojus ir iškvietėme greitąją pagalbą. (...) Dėl priežasties labai sudėtinga pakomentuoti, nes apklausus visus darbuotojus, kurie šioje pamainoje dirbo, nė vienas negalėjo suprantamai paaiškinti, iš kur kilo, visi įrengimai veikė normaliu režimu. Dabar, kadangi viena betoninė siena yra avarinės būklės, yra draudžiama įeiti į pastatą apžiūrėti įvykio vietos“, – komentavo Nikolajus Ivanovas.

Kaip BNS dar pirmadienį vakare informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai, 21.23 val. buvo paskelbta gaisro likvidacija, gaisravietėje pradėti baigiamieji darbai, ugniagesių pajėgos budės per visą naktį.

Daugiau apie įvykį skaitykite čia ir čia.

AB „Klaipėdos mediena“ gamina medienos drožlių plokštes bei korpusinius virtuvės baldus iš apdailintos medienos drožlių plokštės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)