Įmonės vadovas pasakoja, kad pats leidosi laiptais iš trečio aukšto į antrą, kai įvyko sprogimas ir ėmė griūti siena.

„Iškvietėme greitąją pagalbą, išvežti aštuoni darbuotojai, dviem jų yra sunkesnės pasekmės. Apklausėme visų darbuotojų, kurie dirbo tą pamainą, niekas nežino, kodėl galėjo kilti sprogimas“, – sako „Klaipėdos medienos“ generalinis direktorius Nikolajus Ivanovas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas sako, kad du sužalotųjų gydomi reanimacijoje. Viso į ligoninę nuvežti devyni žmonės.

„Penki yra Reanimacijos skyriuje, du Traumatologijos skyriuje. Vienas pacientų yra patyręs 90 procentų nudegimą, kito yra 33 procentai, tačiau kai kurie nudegimai gilūs. Kitų nudegimai iki 10 procentų“, – sako KUL ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

Gydytojas patikino, kad net sunkiausios būklės vyro gyvybei šiai minutei pavojaus nėra. Nė vienas įmonės darbuotojų nėra apdegęs kvėpavimo takų.

„Įmonė gydymo išlaidas visiems atlygins“, – patikino N. Ivanovas ir pridūrė, kad gaisro dūmai pavojaus nekelia.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadas Marius Garbenis sako, kas apie nelaimę informacija buvo labai aiški, tad jie operatyviai sutelkė pajėgas.

„Iškart sureagavo aštuonios autocisternos, reagavo ne tik Klaipėdos miestai, dalis pajėgų iš Gargždų ir Kretingos. Viskas tikrai labai sėkmingai pavyko. Visgi apsunkino darbus tai, kad konstrukcijos pažeistos, nestabilios, todėl buvo reikalinga atlikti visus darbus nuo keltuvų ar iš išorės“, – sako M. Garbenis.

Klaipėdos ugniagesių apskrities vadovas sako, kad dirbs ne vieną dieną. Pirmadienį pajėgos atsitrauks tik kai bus tvirtai įsitikinę, kad daugiau ugnies židinių nebebus. O artimiausiu metu kvies ekspertus, kurie padės ištirti, dėl ko kilo sprogimas ir gaisras.

Ugniagesiai žvalgė vietovę dronu, tad M. Garbenis sako, kad darbas pačiame pastate būtų itin pavojinga, mat jei bent kiek dar pajudės konstrukcijos, gali nugriūti ir didesnė pastato dalis.

Statybų inspekcijos atstovai nelaimės ištiktos įmonės vadovams priminė, kad teks reikalų turėti ir su jais. Kiekvienu atveju, kai yra pastato pažeidimai, įmonė turi informuoti specialistus. Tą N. Ivanovas sako padarys.

Iškart po sprogimo į įvykio vietą nuvyko ir Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai. Aplinkos apsaugos laboratorija ėmė mėginius, bus tiriamas kietųjų dalelių poveikį aplinkai. Taip pat tiriami lakieji junginiai. Pirmieji tyrimų rezultatai turtėtų būti penktadienį.

Visuomenės sveikatos apsaugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė sako, kad pranešimų apie galimą pavojų visuomenei nėra. Tačiau pataria žmonėms būti sąmoningiems, jei turi kvėpavimo problemų ir jaus nemalonų kvapą, geriau likti namuose.

Klaipėdos policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis sako, kad pareigūnai padėjo gelbėti sužeistuosius. O įmonės vadovų laukia daug klausimų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Esame pradėję ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso 176 straipsnį (Darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimas), kada tik galėsime patekti į vidų, atliksime kitus procesinius veiksmus, kas priklauso“, – sako R. Šideikis.

Pagal pradėtą tyrimą darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vadovas Rimvydas Juodviršis sako, kad visi sužeistieji buvo sąmoningi.

„Septyni žmonės nuvežti į universitetinę ligoninę, dar du žmonės nuvežti į Respublikinę ligoninę. Dar vienas ekipažas budi vietoje, kol bus baigti tvarkymo darbai“, – informavo R. Juodviršis.

„Delfi.lt“ primena, kad pirmadienį apie pietus Klaipėdoje, Liepų gatvėje stovinčiame pastate nugriaudėjo sprogimas. Iškart po sprogimo kilo gaistas „Klaipėdos mediena“ patalpose.

Į įvykio vietą operatyviai buvo išsiųstos gausios ugniagesių, medikų ir policijos pajėgos. Įmonės vadovas patikino, kad jokių ženklų apie artėjančią nelaimę nepastebėjo nė vienas darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)