„Kol kas neturiu jokių nerimą keliančių duomenų, tačiau palaukime bent preliminarių rezultatų“, – sakė S. Gentvilas.

Dar daugiau – aplinkos ministras suabejojo viešai pateikiama informacija, kad sprogimai įvyko biologinio valymo įrenginių pastate.

„Kiek man šiuo metu yra žinoma, pirminė informacija, kad sprogimai įvyko oro valymo filtre, galimai dėl kažkokių technologinių procesų. Žinant, kad tokiame filtre kaupiasi daug dulkių ir kietųjų dalelių, gal kažkas technologiniame procese (įvyko – aut. past.)“, – teigė S. Gentvilas.

Paklaustas, ar galėjo būti nesilaikoma saugaus įrenginių eksploatavimo taisyklių, ministras kol kas to nepatvirtino: „Tyrimo metu viskas paaiškės“.

Tuo tarpu opozicinės LVŽS frakcijos atstovė Seimo Aplinkos komitete, klaipėdietė Ligita Girskienė Delfi teigė, kad, jos turimais duomenimis, sprogimai kilo biologinio valymo įrenginių patalpose.

„Kiek mane informavo iš Klaipėdos, sprogimai kilo būtent tame pastate. Galimai galėjo sprogti dujos, susidarančios rūgstant nuotekoms“, – sakė L. Girskienė.

Delfi primena, kad pirminiuose pranešimuose Bendrajame pagalbos centre gauta informacija irgi buvo apie tai, kad sprogimai kilo biologinio valymo įrenginių patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)