Gyventojų teigimu, degė įmonės patalpos, buvo matomi dūmai. Kaip informavo BPC atstovė Vilma Juozevičiūtė, žinoma, kad įvyko sprogimas biologinio valymo įrenginių pastate. Užsidegė ir medienos drožlių pastatas.

Iš vietos gelbėtojai informavo apie antrąjį sprogimą tame pačiame biologinio valymo įrenginių pastate. Teigiama, kad pavojingai pasviro siena, gelbėtojai sakė, kad pastatas visiškai sugriautas sprogimo bangų.

Teigiama, kad viduje buvo užblokuota apie dvidešimt įmonės darbuotojų, žmonės iš degančių pastatų lipo per pirmo aukšto langus.

Tikslas – likviduoti atskirus gaisro židinius

Prieš 16 val. Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadas Marius Garbenis sakė, kad pagrindinė ugniagesių užduotis įmonėje „Klaipėdos mediena“ dabar yra likviduoti atskirus gaisro židinius.

„Nesame likvidavę incidento, nes yra atskiri technologiniai įrenginiai, atskiros technologinės linijos, kuriose yra medienos, drožlių bei įvairiausių dulkių ir periodiškai užsidega, tačiau masinio degimo nėra. Mūsų užduotis dabar – likviduoti tuos atskirus židinius“, – Eltai sakė M. Garbenis.

„Vienas pastatas yra visiškai sugriuvęs, kitas pavojingai pasviręs ir gali bet kada griūti, nes sienos deformavosi. Patys technologiniai įrenginiai neaišku, kiek pažeisti gaisro ir karščio, todėl pagrindinė mūsų užduotis yra iš pastato išorės likviduoti tą incidentą neinant į vidų, išsaugant ugniagesių sveikatą“, – pridūrė Klaipėdos apskrities ugniagesių vadas.

Jis negalėjo tiksliai pasakyti, kiek yra nukentėjusių, tačiau pastebėjo, kad visi žmonės evakavosi ir viduje darbuotojų nėra.

Paklaustas dėl galimos oro taršos, M. Garbenis tikino, kad į išorę nei tiršti, nei sunkūs dūmai neišplito.

„Jei buvo dūmų, tai pačiuose technologiniuose įrenginiuose, pačiame pastate, o toliau – drožlės, mediena; nei tirštų, nei smarkių dūmų į išorę tikrai neišplito. Kita vertus, ir gyvenamieji kvartalai tolokai, yra atstumas tam tikras, tai dėl taršos abejoju. Aišku, aš ne specialistas, aplinkosaugininkai vertina, bet mes galėjome laisvai, be kvėpavimo aparatų, šalia įvykio vietos kvėpuoti“, – sakė M. Garbenis.

Pranešta apie sužeistuosius

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė kiek anksčiau patvirtino, kad, naujausiais duomenimis, iš pastato iš viso evakuoti 24 asmenys.

„Iš pastato, kuriame kilo gaisras ir šiuo metu vyksta gesinimo darbai, iš viso buvo evakuoti 24 įmonės darbuotojai, 8 iš jų išgabenti į gydymo įstaigą, kiek žinoma, dviejų asmenų būklė yra sunki“, – patvirtino ji.

Įmonė kol kas vis dar aiškinasi, kas įvyko. „Delfi“ „Klaipėdos medienos“ generalinis direktorius Nikolajus Ivanovas patvirtino, kad yra nukentėjusių.

„Gaisras gamyklos teritorijoje gesinamas, darbuotojai evakuoti. Yra nukentėjusių žmonių. Dabar svarbiausia – pasirūpinti jais. Esame dėkingi visiems gaisrininkams ir medikams už operatyvią reakciją ir pagalbą. Įvykio aplinkybes aiškinamės“, – teigė direktorius.

Kiek vėliau atsiųstame pranešime aiškinama, kad gaisrininkų dėka aktyvioji gaisro fazė įveikta, toliau įvykio vietoje budi priešgaisrinės tarnybos specialistai.

„Toliau vyksta įvykio tyrimas.

Jau žinome, kad ligoninėje atsidūrė aštuoni nukentėję mūsų kolegos. Užtikrinsime jiems visokeriopą pagalbą, dėl to jau susisiekėme su nukentėjusių artimaisiais. Didžiausias mūsų rūpestis dabar – žmonės“, – sakė įmonės direktorius.

Ugniagesių atstovas teigė, kad keli nukentėję šiuo metu yra greitosios pagalbos automobiliuose. Gesinti gaisrą – sudėtinga.

„Šiuo metu vyksta gesinimas, dirba apie 20 ugniagesių. Daug cisternų. Apsunkina tai, kad konstrukcijos nestabilios, įvyko didelis sprogimas, pavojinga yra, ir ugniagesiams pavojinga. Siena tikrai pasvirusi“, – žiniasklaidai komentavo ugniagesių atstovas Mindaugas Jovaišas.

Gaisras "Klaipėdos medienoje"

Degė atvira liepsna

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė patvirtino, kad iš minėtos įmonės 12.39 val. buvo sulaukta pranešimo.

„Pagal pirminį pranešimą aišku, kad įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega pastatas.

Šiuo metu gausios ugniagesių pajėgos sutelktos, tai 7 autocisternos, 2 autokopėčios. Vvykdomi gesinimo darbai, yra žinoma, kad įvyko du sprogimai įmonės patalpose ir pagal pirminius duomenis žmonės spėjo išeiti iš patalpų“, – sakė ji.


Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyresnioji dispečerė Regina Pocienė „Vakarų ekspresui“ pranešė, kad 12.40 val. gautas pranešimas, jog Liepų g. 68 galimai daug nukentėjusių.

„Nuvyko 3 brigados, paaiškėjo, kad nukentėjusių daug, nuvyko dar 3 brigados, keturi nukentėję jau nuvežti į ligoninę, du ekipažai yra vietoje“, – sakė R. Pocienė.
Gaisras

Apie įvykį informavo ir Bendrasis pagalbos centras.

„Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos m. sav., Liepų g., įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega pastatas.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos, Kretingos r. sav.
ir Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos“, – buvo teigiama gautame pranešime.

„Klaipėdos medienos“ gamykla po sprogimo (Martyno Vainoriaus nuotr.)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)