„Didžioji dalis, nelaukdami paskutinės dienos, pateikė deklaracijas. Tiesa, ir šio savaitgalio dienos rodo, kad žmonės dirbo prie sistemos, teikė deklaracijas. Daugiau kaip 30 tūkst. jų yra gauta per šeštadienį ir sekmadienį”, – „Delfi” laidoje „Piniginiai reikalai” pirmadienį sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Ji nurodė, kad deklaracijas pateikė apie 1,3 mln. žmonių.
„Pateikę deklaracijas, jie yra pasižadėję sumokėti 215 mln. eurų į biudžetą. Tiesa, 257 mln. eurų (gyventojų pajamų mokesčio permokos – ELTA) bus jiems grąžinta”, – sakė VMI atstovė.

Pasak S. Aliukonytės-Šnirienės, pajamų deklaracijas, pirmadienio ryto duomenimis, dar turi pateikti 67 tūkst. individualią veiklą vykdančių asmenų.

„Tačiau svarbu pasakyti, kad 75 proc. jų pateikė laiku ir deklaravo beveik 57 mln. eurų mokėtinų pinigų”, – sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.
Pirmadienis yra paskutinė diena, kai galima nevėluojant deklaruoti pajamas už 2020 metus.

Deklaracijas privalėjo pateikti gavusieji nuomos pajamų iš kitų gyventojų, palūkanų, darbinių pajamų iš užsienio, dėl įregistruotos individualios veiklos pagal pažymą ar turėtą verslo liudijimą, jeigu yra prievolė deklaruoti turtą (pavyzdžiui, valstybės tarnautojams, politikams), norint pasinaudoti nustatytomis lengvatomis ir panašiais atvejais.

Pajamų deklaravimas šiemet prasidėjo kovo 3 dieną ir vyko nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)