Jau kreiptasi į uostamiesčio valdžią prašant įvertinti idėją perduoti namą kariškiams jį restauruojant bei įkuriant karininkų ramovę su koplyčia.

Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos, kuriai priklauso visi uostamiestyje tarnaujantys kariai, vadas jūrų kapitonas Giedrius Premeneckas sako, kad kariai, kitaip negu kitų Lietuvos didmiesčių karinių įgulų atstovai, neturi savo ramovės, kurioje būtų galimybė užtikrinti karių dvasinį ir kultūrinį ugdymą.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas kariškių idėją vadina labai įdomia: „Juoba, kai jie pasiryžę patys rasti lėšų objektą restauruoti ir atgaivinti. Tad finansinė perspektyva – labai reali, nes už to stovi Krašto apsaugos ministerija, Vyriausybė. Lėšų poreikis išties būtų nemažas: galimai 1-1,5 mln. eurų“.

Tačiau darbus stabdo tai, kad tarpukariu statytas ir valstybės saugomas statinys sovietmečiu buvo praplėstas įrengiant antrąjį aukštą, dėl kurio išsaugojimo arba nugriovimo verda diskusijos ir nėra oficialios Kultūros paveldo departamento pozicijos. Jei bus priimtas sprendimas sovietinį prielipą demontuoti, karininkų ramovei pritrūktų vietos, tad idėja žlugtų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)