Perkantys gėles Motinos dienai – turėtų suklusti. Floristas teigia – gėlių kainos šoktelėjo aukštyn.

„Kainos tendencingai ir šventėm, ir prieš šventes yra sukilusios. Kai kur iki juokingo lygio – iki kosminio net sakyčiau“, – komentuoja „Gėlių baronas“ direktorius Matas Pilkauskas.

Pašnekovas pasakoja, kad šiais metais daugiausiai brango tulpės ir rožės.

„Rožių kaina labai stipriai šokinėjo, tulpės dėl to, kad greičiausiai ūkiai pasimažino savo ūkio kiekius ir tai priklauso nuo tos pačios Europos, nuo kažko, ar yra paklausa, ar nėra. Ir ta kaina šokinėja“, – sako jis.

Kalti čia koronavirusas ir prastos oro sąlygos. Viename iš gėlių turgelių sutikta prekeivė baiminasi, kad klientų bus mažiau nei pernai. Floristas nusiteikęs kur kas optimistiškiau – jo nuomone, žmonės tikrai sveikins mamas, todėl ir klientų srauto tikimasi didesnio.

„Motinos dienai daug ir pristatymų, nes daug kas ir išvažiavę, ir iš užsienio skambina, rašo, užsisakinėja per platformas tam, kad jau pristatytų mamai ir tuo pačiu bekontakčiu būdu“, – sako M. Pilkauskas.

Pašnekovas perspėja klientus – derėtų atsikratyti įpročio užsakinėti gėles paskutinę minutę. Be to, norint, kad gėlė akį džiugintų kuo ilgiau, derėtų plačiau ja pasidomėti.

„Ne visą laiką reikia žiūrėti kuo pigiau. Reikia žiūrėti kainos ir kokybės santykį. Geriausia yra klausti floristo. Daug kas floristų bijo, nes sako, kad jie yra melagiai ir visą laiką nori parduoti, bet paprastas klausimas – pasiūlykite man kažką, aš noriu, kad mane pradžiugintų namie ilgesnį laiką – aš nemanau, kad nei mes, nei konkurentai, niekas nemeluos.

Tulpytes perka, rožytes perka, čia priklauso skonio reikalas, žmonės, kurie pageidauja kokių gėlių – jie ir perka. Vis tiek norisi padovanoti, kad jie pastovėtų. Alstromerija labai gerai laikosi“, – nurodo verslininkas.

Gėlių specialistas pasakoja, kad vidutinis pirkėjo krepšelis Motinos dienai – 20 eurų. Vyrai mėgsta pirkti rožes. O populiariausios gėlės titulą šiais metais laimi bijūnai, už kurių žiedą ne sezono metu negailėjo net 10 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)