Aštuntus metus Minske veikiančiam „Imaguru“ centrui A. Lukašenkos režimas nurodė iki balandžio 30 dienos išsikraustyti iš esamų patalpų. „Imaguru“ skaičiuoja, kad daugiau nei 250 centro startuolių Baltarusijai per pastaruosius metus pritraukė per 100 mln. JAV dolerių investicijų, surengė daugiau nei 3500 renginių.

A. Armonaitė penktadienį susitiko „Imaguru“ vadovėmis ir įkūrėjomis Tatjana Marynič ir Anastasija Chamiankova.

„Mūsų, puikiai suprantančių laisvės kainą, pareiga – realiais darbais palaikyti režimo persekiojamus žmones, vis dar kovojančius už savo laisvę. Kad Baltarusijos verslo atstovai kuo sklandžiau įsilietų į mūsų šalies verslo ekosistemą, parengėme teisėkūros pakeitimus, siūlydami lengvesnį įmonių darbuotojų ir jų šeimų perkėlimą į Lietuvą.

Baltarusijos įmonės mūsų šalyje galėtų saugiai tęsti savo veiklą ir tuo pačiu prisidėti prie šalies ekonomikos konkurencingumo stiprinimo“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Vyriausybė yra pritarusi Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pateiktam įstatymų pataisų paketui, kuriuo sudaromos palankesnės sąlygos perkelti įmonės darbuotojus ir jų šeimos narius, perkeliant įmonės veiklą ar jos dalį iš trečiųjų šalių į Lietuvą. Pirmadienį šios pataisos bus teikiamos Seimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)