Klaipėdos tarybos nariai aršiai ginčijosi, ar karantino metu būtina priimti miesto svečiams ir vietos gyventojams nepalankius ir brangiau kainuosiančius sprendimus. Visgi dauguma sutiko, kad jau po poros dienų, nuo gegužės 1-osios, rinkliavos turi augti. Taigi už automobilio statymą mieste teks mokėti brangiau.

Apie pagalbą verslui postringavę politikai nevengė aštrių pasisakymų, vieni kitiems negailėjo priekaištų, taigi sprendimas skirtas ne miestui atlaisvinti nuo mašinų, o papildyti įmonės Klaipėdos keleivinis transportas kišenes.

Projektą dar praėjusiais metais pristatęs Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus kelis kartus teikė pakeitimų. Priėmus galutinį siūlymą miesto taryboje, tarifai keisis Klaipėdos senamiestyje – raudonojoje zonoje, kur atvykusiems rinkliava bus taikoma nuo 8 valandos ryto iki 22 valandos vakaro kasdien (valandos mokestis – 0,90 Eur, iki pataisos čia buvo mokama iki 18-os valandos vakaro). Be to, nuo rugsėjo bus didinama ir rinkliavos kaina nuo 0,90 Eur iki 1,5 Eur.

Didesni mokesčiai bus taikomi ne tik senamiesčio lankytojams – plačiau atverti pinigines teks ir norintiems privažiuoti arčiau jūros ar apsilankyti mažųjų pamėgtame „Kar Kar“ parke. Šalia parko naujai įrengiama geltonoji zona (valandos kaina – 0,60 Eur), o rinkliava bus taikoma kasdien.

Be to, nuo gegužės 1-osios pajūryje padaugės geltonųjų zonų, o norintieji mokėti pigiau automobilius turės palikti ties Giruliais ar Audros gatvėje, kur numatyta žalioji zona (vasaros sezono metu pajūryje buvo tik žalioji zona).

„Keičiasi pajūrio zonoje spalvos. Seniau čia buvo tik žalioji zona, dabar atsiranda geltonoji, kaina keisis nuo 30 centrų iki 60 centų už valandą. Manau, kad sprendimas savalaikis, pristatydami klausimą minėjome, kad pajūrio zona yra rekreacinė, tad buvęs įkainis vairuotojus labiau skatino atvykti automobiliais. Galbūt padidėjus rinkliavai bus keičiami keliavimo įpročiai“, – sako R. Mockus.

Nuo kitų metų sausio padaugės ir apmokestinamų zonų – patvirtina, kad nuo Sportininkų gatvės iki Malūnininkų bus įrengta mėlynoji zona (valandos kaina – 0,15 Eur), taip pat pažymėta bus ir zona nuo Sausio 15-osios gatvės iki pat „Akropolio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)