Pasak A. Armonaitės, Vyriausybės sprendimas reiškia, kad tiek vietos verslas, tiek investuotojai iš užsienio galės pasinaudoti draugiškesnėmis sąlygomis, norėdami vystyti savo investicijas.

„Yra gana griežti reikalavimai dėl kapitalo investicijų, dėl darbo vietų sukūrimo. Jeigu juos investuotojas atitinka, tada gali tikėtis tiek draugiškesnės aplinkos vystant infrastruktūrą, kurioje būtų investuojama, tiek nulinio pelno mokesčio 20 metų, tiek mažesnės administracinės naštos ir specialaus dėmesio iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje priskirtų konkrečių žmonių, kurie padėtų investuotojams vystyti (veiklą – ELTA)“, – Seime per Vyriausybės valandą sakė A. Armonaitė.

„Mums yra žinoma, kad yra tiek vietos verslo, kuris yra lietuviškas ir domisi galimybėmis vystyti savo investicijas, tiek užsienio investuotojų, ypatingai biotechnologijų srityje, besidominčio šitomis preferencijomis“, – pridūrė ministrė.

Pasak A. Armonaitės, savivalda taip pat gaus specialias dotacijas siekiant išvystyti tas teritorijas, kuriose būtų investuojama.

„Lietuvai gera proga konkuruoti globalioje rinkoje draugiškesne aplinka. Ne tik tose savivaldybėse, kurios turi laisvąsias ekonomines zonas, bet ir apskritai siekia investicijų pritraukimo“, – sakė A. Armonaitė.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą įstatymų įgyvendinamųjų teisės aktų paketą, sudarantį teisinį pagrindą Lietuvoje pradėti įgyvendinti vietinių ir užsienio kapitalo stambių investicijų projektus.

Pasak A. Armonaitės, įsigaliojus šiam nutarimui, realiai pradės veikti žaliojo koridoriaus mechanizmas. Jei pandemija nesugriaus planų, tikimasi, kad per 5 metus visoje Lietuvoje investuotojai galėtų sukurti apie 2 tūkst. naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)