„Šiuo atveju manau, kad pati idėja yra teisinga ir sveikintina. Deja, reikia konstatuoti, kad turtingiausi žmonės dažnai naudojasi įvairiomis schemomis bandydami apeiti ir išvengti mokesčių mokėjimo. Todėl šiuo atveju pritaikant didesnius tarifus paveldint didelės apimties turtą, bus galima išvengti mokesčių įdedant tą turtą į įmones, fondus ir tokiu būdu dovanojant ar perleidžiant akcijas ar fondo vienetus.

Taigi, nors ir pati idėja yra sveikintina, jos realizavimas, man atrodo, nepasieks tos minties, kuria remiantis yra teikiamas šis įstatymo projektas“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė jis.

Seimo narys socialdemokratas Gintautas Paluckas ketvirtadienį Seimui ketina teikti Paveldimo turto mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūloma įvesti vadinamąjį „milijonierių mokestį“.

Paveldėjus didesnį nei 1 mln. eurų vertės turtą, siūloma nebetaikyti lengvatų ir išimčių šeimos nariams, išskyrus sutuoktinius, – toks turtas būtų apmokestinamas 20 proc. jo vertės tarifu.

Šiuo metu galiojančiame Paveldimo turto mokesčio įstatyme reglamentuojami du mokesčių tarifai: turtui, kurio apmokestinamoji vertė iki 150 tūkst. eurų, taikomas 5 proc. tarifas, o turtui, kurio apmokestinamoji vertė viršija 150 tūkst. eurų, taikomas 10 proc. tarifas.

Įstatymo pakeitimo projektu siūloma pakelti dabar galiojančio 5 proc. tarifo taikymo ribą nuo 150 tūkst. iki 300 tūkst. eurų, o virš šios ribos taikyti tarifą, kuris būtų lygus baziniam gyventojų pajamų mokesčio tarifui (20 proc.)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)